Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0004765E-FATURAe-Fatura Teknik SorularHerkese Açık2014-02-14 15:222014-02-19 09:58
Bildirenkahramanats 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0004765: Bakım Onarım Çalışması Bildirimi
SoruSayın ilgili;
Bakım ve onarım Çalışmaları ile ilgili Yönetmeliği Okuduğumda Gelir İdaresi başkanlığına bildirimde Bulunmamı söylemektedir.Bildirimi Nasıl yapacağım konusunda bir bilgi Vermemektedir. Bu konu Hakkında Bilgiye ihtiyacım vardır.
Süreç Nasıl İşlemektedir.
Ek BilgiYÖNETMELİK İLGİLİ MADDE
5.1. Bilgi işlem sistemlerinin entegrasyonu yöntemiyle elektronik fatura uygulamasından yararlanan mükellefler, sistemleri üzerinde yapacakları bakım, onarım, gözden geçirme vb. işlemler nedeniyle sistemlerine erişim kesintiye uğrayacak ise bu kesintiden önceki üç işgünü içerisinde hangi tarihte ve ne kadar süreyle sistemlerinin kesintiye uğrayacağını Gelir İdaresi Başkanlığı'na bildirmekle yükümlüdürler. Kesinti süresi hiçbir surette iki günü aşamaz.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamakta olup sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0007296)
zzEMRE YENIARAS
2014-02-19 09:45

Bakım ve Onarım Çalışmaları ile ilgili bildirim için dilekçe yazılması gerekiyor. Dilekçede bakım onarım çalışmasını hangi tarihte ve ne kadar süre ile yapılacağı yazılmak zorunda. Dilekçenizi PDF olarak mail atıp daha sonra posta yoluyla gönderebilirsiniz.


Powered by Mantis Bugtracker