Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0003929E-FATURAe-Fatura Teknik SorularHerkese Açık2014-01-30 22:062014-02-19 10:15
Bildirennecdetkaramisir 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0003929: Zarfta hata olduğu için fatura alıcıya iletilmeyecek
SoruAynı Firmaya Gönderdiğimiz 7 adet Temel Faturanın 4 adedi normal gönderilmiş olup son 3 faturada sonradan Fatura Bazında Listeleme Ekranında "Zarfta hata olduğu için fatura alıcıya iletilmeyecek" mesajı alınmıştır. Firma ile görüşüldü entegratörün sisteminde hata var alamıyoruz dediler, sonrada hata giderildiği faturaların alındığını bildirdiler. Ancak sistemde hata aynen duruyor. Faturamız geçerli midir? Alındığına dair mesaj gelmediği için Fatura geçersiz mi sayılmalıdır. Geçersiz ise ne yapmalıyız. Tekrar gönderilemiyor. Yeni bir fatura düzenlenerek yerine o fatura mı kullanılmalıdır. Biz Yazılım firmasının programını kullanarak portala aktararak sistemi kullanıyoruz.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamakta olup sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0007318)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2014-02-19 10:05

sayın ilgili,

hata mesajı dönen zarf ve içeriğindeki faturalar başarısız kabul edilmekte ve sistemden kaydı silinmektedir. bu nedenle söz konusu faturanın yeniden düzenlenmesi gerekmektedir. aksi takdirde sizin açınızdan düzenlenmemiş sayılır ve alıcısı tarafından gider olarak kullanılması mümkün bulunmamaktadır.

iyi çalışmalar.


Powered by Mantis Bugtracker