Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0034269E-FATURAe-Fatura DiğerHerkese Açık2016-01-05 09:392016-02-12 16:26
BildirenhatIpoGlu 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0034269: AKARYAKIT FİŞLERİNDE KARŞILIKLI E-FATURADA BULUNAN MÜKELLEFLER NE YAPMALI
SoruAKARYAKIT İSTASYONU SAHİBİ OLARAK FAALİYETİMİZE E-DEFTER DE DEVAM ETMEKTEYİZ. ÖRNEĞİN E-DEFTERDE OLAN SAİR YOL MÜŞTERİSİ 50 TL LİK AKARYAKIT ALDI. BİZE E-DEFTER MÜKELLEFİ VE VERGİ MÜKELLEFİ OLDUĞUNU BELİRTMEDİ.

SORU 1- 50 TL LİK AKARYAKITA MECBUREN PSF KESİLECEK. E-FATURA MÜŞTERİSİ İLE HANGİ BELGE DÜZENLENMELİDİR.

SORU 2- BAZEN KENDİ ARAÇLARIMIZA AKARYAKIT KOYMAKTAYIZ NAKLİYE İÇİN BU DURUMDA YAPILMASI GEREKEN NEDİR?
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0059164)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2016-01-07 11:15

1- 68 Seri No.lu Ödeme Kaydedici Cihaz Genel Tebliğinde yapılan açıklama uyarınca, taşıt tanıma, müşteri tanıma veya özel anlaşmalara dayanılarak yapılan akaryakıt satışları ile ilgili olarak bilahare ayrıca fatura düzenleneceği için bu tür satışlarda her iki tarafın da e-Fatura kullanıcısı olması halinde e-fatura uygulaması kapsamında fatura düzenlenmesi gerektiği

  Taşıt tanıma, müşteri tanıma veya özel anlaşmalara dayanılarak yapılan satışlar dışında, taşıtlara yapılan ve akaryakıt pompalarına bağlı ÖKC’ lerden otomatik olarak çıkan (plaka numarası ihtiva eden ve fatura yerine geçen) fişlerle belgelenen satışlarda ise toplam tutar fatura düzenleme tutarının altında veya üstünde olsa dahi ayrıca e-Fatura düzenlenmeyeceği ve bu satışlara ait ÖKC fişlerinin fatura yerine geçen belge olarak kabul edileceği tabiidir.

2- alıcı ve satıcı efatura mükellefi olanlar düzenleyecekleri faturaları efatura olarak düzenlemek zorunda olduğundan kendine düzenleyeceğiniz faturayı da efatura olarak düzenlemeniz gerekmektedir.


Powered by Mantis Bugtracker