Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0014963E-DEFTERe-Defter MevzuatıHerkese Açık2014-09-12 11:402015-01-31 19:58
BildirenFERYA BURSALI 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0014963: çek belge türünün numarası
SoruMerhaba,
Belgenin türünde Çek var. bu okey.
Ancak bu belgenin numarası ile ilgili sorum var.
müşteriden 20 adet çek aldık diyelim. bunları bir çek giriş işlemi ile yapıyoruz. ve cari hesabına tek satır olarak geçiyor. 20 adet çekin toplamı ve bu çeklerin ortalama vadesi ve çeki girdiğimiz bordro numarası ile.
biz bu belgenin numarasını bordro numarası olarak kullanabilirmiyiz. ?
Aksi halde her bir çek müşterinin hesabına bir satır olarak işlenmek zorunda kalınacak. çok fazla çek tahsilatı ve buna bağlı olarak ödemesi olan firmalar için, ekstreler işin içinden çıkılmaz hal alıp, mutabakatlarda hep karşımıza sorun olarak çıkacak. biz belge numarası için bordro numarası yazdırmayı düşündük ancak, mevzuata uygunmu değilmi tam anlaşılır bulamadık.
çek girdiğimiz bordronun numarasını veya hatta, çek ialdığmızda bir tahsilat makbuzu kesip veriyoruz müşteriye , satıcıda bize aynı şekilde verdiğimiz çekler için, bu çek tahsilat makbuzunun numarasını yazdırsak edeftere uygunmudur.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARI
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0025601)
zzEMRE YENIARAS
2014-09-24 16:23

Birden fazla çekin ayrıntılı bilgilerini çek bordrosuna yazıp bu bordroyu firma imzalayıp kaşeliyip saklamak kaydıyla belge türü "other" yazılarak belge açıklaması "Çek Bordrosu" yazılarak tarih ve numara yazarak kayıt edebilirsiniz.


Powered by Mantis Bugtracker