Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0095084E-FATURAe-Fatura DiğerHerkese Açık2021-03-09 11:502021-07-14 10:38
Bildirenozlemoq@hotmail.com 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0095084: E faturada irsaliye numarasının yazılmaması
SoruMerhaba,
Stoklu satışımıza istinaden müşterimize oluşturduğumuz e irsaliyelerin numaraları, düzenlemiş olduğumuz e faturanın üzerine yazılmadan sehven fatura GİB e gönderildi. Bu durumda düzenlediğimiz e faturada e irsaliyelerin numaraları bulunmuyor fakat irsaliye tarih bilgisi mevcut. Bu şekilde olan faturamız sorun oluşturur mu? Eğer oluşturursa e faturamız müşterimiz tarafından KEP ten iptal ettirip tekrar düzenlememiz gerekiyor faturamız TEMEL olduğu için, stoklu iade olmadığından KEP iptali geçerli olacak mıdır?
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0158563)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2021-07-14 10:37

vuk 230. md.ye göre faturada Satılan malların teslim tarihi ve irsaliye numarası da yer almalıdır. dolayısıyla irsaliye düzenlendiği halde faturada bu bilgiler eksikse faturanın şekil şartları yerine getirilmediği için fatura sakat olacaktır. bu durumda faturaya alıcı tarafından harici yolla itiraz edilmesini sağlayıp (itiraz portalından da itiraz talebi oluşturulması ve onaylanması sağlanarak)yeni bir fatura düzenleyip gönderebilirsiniz.


Powered by Mantis Bugtracker