Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0007010E-FATURAe-Fatura TebliğleriHerkese Açık2014-03-28 15:192014-03-28 16:11
Bildirenserkanhayri 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0007010: Red/Kabul cevapları
SoruE-fatura kullanıcısıyız. Senaryo olarak Ticari de Temel de Kullandığımız firmalar var. İki Adet Sorum Olacak.
1- Ticari fatura düzenlediğimiz 1-2 Firma Hiç bir faturaya cevap dönmemektedir.
Bu Durumla ilgili bir yaptırım söz konusumudur.
Çünkü bu durum e-fatura sisteminin sağlıklı çalışmasını engellemekte ve tahminim temel amacının gerçekleşmesinde büyük bir engel teşkil etmektedir.

2- Şirketimize Temel fatura düzenleyen bir tedarikçimiz (Hatta Tüm Tedarikçilerimiz) Malı Önceden veya aynı gün irsaliye ile göndermekte. Bir tek firmanın faturalarında irsaliye tarih ve numaralarına yer verilmemekte. Bu durumda fatura VUK hükümlerine göre eksik ve hatalı düzemnlenmiş olmakta. Böyle bir durumda yapmamız gereken işlem nedir.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamakta olup sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0010940)
zzMEHMET PEKER
2014-03-28 16:10

1- ticari faturanın reddi için sistemsel bir kısıt bulunmamaktadır. taraflar aralarında mutabık olduğu sürece istedikleri zaman kabul ya da ret edebilirler. faturaya itiraz süresi TTK da düzenlenmiş olup, 8 gün içinde itiraz edilmeyen faturaların kabul edilmiş sayılacağı ifade edilmiştir.

2- VUK kanununa göre mal teslimi veya hizmet ifası varsa İrsaliye bilgilerinin yazılması gerekiyor. Yanlış yazılmış ya da yazılmamış ise VUK hükümleri tatbik olunur. Fatura düzenlenip gönderildiği için düzeltme işlemi yapılamaz.


Powered by Mantis Bugtracker