Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0006848E-FATURAe-Fatura Teknik SorularHerkese Açık2014-03-26 12:592014-03-26 14:51
Bildirengtopcu 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0006848: SSL sertifika tipi
SoruMerhabalar,

Entegrasyon/özel entegrasyon yapacak mükelleflerin GIB sistemleriyle iletişimlerinde herhangi bir problem yaşanmaması için, kullanmaları gereken özel bir SSL sertifika türü var mıdır, yoksa herhangi bir tipte sertifika kullanılabilir mi?

Teşekkürler, iyi çalışmalar
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamakta olup sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0010757)
zzBAYRAM TEBER
2014-03-26 13:49

Merhabalar;
efatura.gov.tr adresinde bulunan kılavuzlardan:
e-FaturaUygulamasiOzelEntegrasyonKilavuzu ve
e-FaturaUygulamasiEntegrasyonKilavuzu-v1.5 dokümanınlarında gerekli açıklamalar mevcuttur. İnceleyebilirsiniz.
İyi çalışmalar..
(0010767)
gtopcu
2014-03-26 14:34

Tekrar merhaba,

Konu hakkında teknik olarak yetkin bir kişiden cevap alabilir miyiz?

Test planı dokümanında bölüm 4.Erişim Testleri sayfa 9:

"Erişimlerin HTTPS üzerinden yapılması esas olup kullanılacak SSL sertifikasının güvenilir bir kök sertifika tarafından imzalanması gerekmektedir".

yazıyor ancak kullanılacak SSL sertifikası için

- wildcard olabilir mi?
- hangi root sertifika sağlayıcılar ve sertifika tipleri destekleniyor?

vb bilgiler bulunmuyor.

Daha önce bir müşterimizin kullandığı sertifika GIB tarafından desteklenmeyerek sorun olduğu için bu bilgiyi rica ediyoruz, bu sertifikalara yatırım yapılarak uzun süreli satınalma yapılacaktır.

Teşekkürler, iyi çalışmalar
(0010774)
zzBAYRAM TEBER
2014-03-26 14:51

Merhabalar;
wilcard olabilir. Dikkat edilmesi gereken husus kullanılan SSL'in web tarayıcılarının tanıdığı genel geçer bir SSL olmasıdır.
Kılavuzlarda anlatılanların dışında özel bir seçim kriteri yoktur.
İyi çalışmalar..


Powered by Mantis Bugtracker