Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0067085OKC[Tüm Projeler] GenelHerkese Açık2018-06-20 21:482018-08-08 17:11
BildirenHAKANERSIN 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0067085: ÖKC’lerden Gerçekleştirilen Yemek Kartı firmalarına ait satışların GİB'e bildirilmesi gereken MATRAH ve KDV bilgisi
SoruÖKC 'lerden gerçekleştirilen yemek kartı ile yapılan işlemlere ait satış bilgisi , aylık olarak bildirilecek satış ve kdv bilgisine ilave edilecek mi?
Teşekkürler.
Ek BilgiKonu ile ilgili özelge
Sayı:
B.07.1.GİB.4.35.18.02-1741-240
Tarih:
13/06/2011
T.C.

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

İZMİR VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Mükellef Hizmetleri Usul Grup Müdürlüğü

1.3.Özel Kartlar ve Yemek Çeklerinin Kullanına ilişkin Belge Düzeni

Özel kartları ve yemek çeklerini çıkaran firmalar tarafından, hizmet alımında kullanılacak bedellerin karta yüklendiği veya çeklerin satıldığı tarihten itibaren yedi gün içinde, bu kartları veya çekleri personeline vermek üzere alan işletmeler adına fatura düzenlenecektir.

Yemek bedellerinin;

- Özel kartlar kullanılarak ödenmesi durumunda satış noktası terminalinden alınan iki adet bilgi fişinden birinin kart sahibine verilmesi, diğerinin ise hizmet işletmesinde kalması,

- Yemek çekleri kullanılarak ödenmesi halinde yemek çekinin dip koçanının hizmet alan personelde, diğerinin ise hizmet işletmesinde kalması

şartlarıyla, hizmetten yararlanan personele ayrıca Vergi Usul Kanununda belirtilen belgelerden herhangi birinin (ödeme kaydedici cihaz fişi, perakende satış fişi veya fatura) verilmesine gerek bulunmamaktadır.

Anlaşmalı hizmet işletmelerinin, bedeli özel kartlar veya yemek çekleri kullanılarak ödenen hizmetler için, özel kartları veya yemek çeklerini satışa sunan firmalar adına hizmetin tamamlandığı tarihten itibaren yedi gün içinde fatura düzenlemeleri gerekmektedir.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0113326)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2018-06-21 17:26

Soruda bahsi geçen konu ile ilgili çalışmalar devam etmekte olduğundan sorunun daha sonra tekrar sorulması uygun bulunmuştur.


Powered by Mantis Bugtracker