Anonim | Giriş | Yeni Bir Hesap Aç | 2025-04-21 11:27 +03 |
Tüm Projeler | E-ARSIV | E-DEFTER | E-FATURA | E-İRSALİYE | E-MM | E-SMM | OKC | STANDART KODLU FATURA |
Soru Detaylarını Görüntüle [ Cevaplara Git ] | [ Yazdır ] | |||||||
Soru Numarası | Proje | Kategori | Durumu Görüntüle | Soruluş Zamanı | Son Güncelleme | |||
0006151 | E-FATURA | e-Fatura Teknik Sorular | Herkese Açık | 2014-03-15 10:37 | 2014-03-25 08:48 | |||
Bildiren | yusufolgun | |||||||
Durum | cevaplanmış | Çözüm | cevaplandı | |||||
Konu | 0006151: portala giremiyorum | |||||||
Soru | mali mühür bilgisaya bağlı, karta erişim sağlayabiliyorum ancak portala giriş yapmaya çalıştığımda ekte görüntüsünü yolladığım gibi bir hata alıyorum. javayı kaldırıp tekrar yükledim, ayarları kontrol ettim ama bir türlü giriş sağlayamadım. | |||||||
Etiketler | Hiçbir etiketi yok. | |||||||
ÖNEMLİ UYARI | Bu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamakta olup sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır. | |||||||
Eklenen Dosyalar | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |||||||
|
|
(0009955) zzBAYRAM TEBER 2014-03-18 11:07 |
Merhabalar; Java loglarını eklerseniz inceleyebiliriz. İyi çalışmalar.. |
(0009962) yusufolgun 2014-03-18 11:45 |
Java Plug-in 1.6.0_33 Using JRE version 1.6.0_33-b03 Java HotSpot(TM) Client VM User home directory = C:\Users\USER ---------------------------------------------------- c: clear console window f: finalize objects on finalization queue g: garbage collect h: display this help message l: dump classloader list m: print memory usage o: trigger logging q: hide console r: reload policy configuration s: dump system and deployment properties t: dump thread list v: dump thread stack x: clear classloader cache 0-5: set trace level to <n> ---------------------------------------------------- imza applet basladi. oturumKodual https://portal.efatura.gov.tr/efatura/eyeks-esign [^] Kart: akisp11.dll Surucu: C:\Windows\system32\akisp11.dll ConfigBytes name=akisp11.dll library=C:\Windows\system32\akisp11.dll slotListIndex=0 cssign.prop.path degiskeni tanimli degil, standart degerler ile devam edilecek 'hash.algorithm' özelliği'C:\Users\USER/cssign.properties' ve Environmentte Tanımlı Değil, Varsayılan Değer Kullanılacak - 'SHA-256'!... 'PKCS11' özelliği'C:\Users\USER/cssign.properties' ve Environmentte Tanımlı Değil, Varsayılan Değer Kullanılacak - 'sun.security.pkcs11.SunPKCS11'!... Use PKCS11 Driver : sun.security.pkcs11.SunPKCS11 Sertifika Sahibi : EREN ET VE GIDA SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Sertifika UID : 3530536050 Sertifika Sahibi : USER Sertifika UID : java.lang.NullPointerException at tr.com.cs.signer.cert.C_Certificate.hasSignExtensionInfo(C_Certificate.java:1362) at tr.com.cs.eimza.applet.ImzaIslemleri.kartaGiris(ImzaIslemleri.java:64) at tr.com.cs.eimza.applet.ImzaApplet$5.run(ImzaApplet.java:106) at java.awt.event.InvocationEvent.dispatch(Unknown Source) at java.awt.EventQueue.dispatchEventImpl(Unknown Source) at java.awt.EventQueue.access$000(Unknown Source) at java.awt.EventQueue$1.run(Unknown Source) at java.awt.EventQueue$1.run(Unknown Source) at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method) at java.security.AccessControlContext$1.doIntersectionPrivilege(Unknown Source) at java.awt.EventQueue.dispatchEvent(Unknown Source) at java.awt.EventDispatchThread.pumpOneEventForFilters(Unknown Source) at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForFilter(Unknown Source) at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForHierarchy(Unknown Source) at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(Unknown Source) at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(Unknown Source) at java.awt.EventDispatchThread.run(Unknown Source) applet_hataGoster("Akıllı kartınıza giriş yapılamadı. Kartınızı bilgisayarınıza bağladığınızdan, kartınızın sürücülerini yüklediğinizden ve kartınızı bilgisayarınızda kullanabilmek için gerekli yetkilere sahip olduğunuzdan emin olunuz."); |
(0010420) yusufolgun 2014-03-21 17:03 |
sizden cevap bekliyorum ??? |
(0010428) zzBAYRAM TEBER 2014-03-21 17:33 |
Merhabalar; Alınan hataya göre sertifikanızda bir problem olduğunu düşünüyoruz. Ekran görüntülerinde gösterdiğimiz işlemleri aşağıda anlattığım sırada yaparak elde edeceğiniz sertifika dosyalarını eklerseniz inceleye biliriz. İşlem adımları: 1- Akiskart izleme aracını açınız ve kartınıza erişiniz. 2- Akiskart izleme aracında gösterilen (Resim -->Akiskart1.png) sertifika bilgilerinizden VKN'nizin yazılı olduğu yanında sertifika sembolü bulunan resimde işaretlenen numaralı kısma tıklayınız. (Resim-->Akiskart2.png) 3- Bu alan işaretli iken Akiskart İzleme aracı menülerinden "Sertifika" menüsünü seçiniz. 4- Açılan bölümden "Dışa Aktar" seçeneğini seçiniz. (Resim-->Akiskart3.png) 5- Ekranınıza "Farklı Kaydet" penceresi açılacaktır. (Resim-->Akiskart4.png) Bu ekranda dosya ismi vererek kaydediniz.(Resimde işaretli alanlar) 6- Akiskart izleme aracında gösterilen (Resim -->Akiskart5.png) sertifika bilgilerinizden VKN'nizin yazılı olduğu yanında sertifika sembolü bulunan resimde işaretlenen numaralı kısma tıklayınız. (Resim-->Akiskart5.png) 7- Bu alan işaretli iken Akiskart İzleme aracı menülerinden "Sertifika" menüsünü seçiniz. 8- Açılan bölümden "Dışa Aktar" seçeneğini seçiniz. (Resim-->Akiskart3.png) 9- Ekranınıza "Farklı Kaydet" penceresi açılacaktır. (Resim-->Akiskart6.png) Bu ekranda dosya ismi vererek kaydediniz.(Resimde işaretli alanlar) 10- Bütün bu işlemlerden sonra dosyaları kaydettiğiniz klasöre gidiniz. (Örneğin ben masaüstüne kaydettim) 11- Kaydettiğiniz isimli dosyalarınızı (Resim-->AkiskartCert.png) soruya ekleyiniz. İyi çalışmalar.. |
(0010430) yusufolgun 2014-03-21 17:40 |
merhaba, istediğiniz şekilde dosyaları ekleyip gönderdim. lütfen acil olarak yardım bekliyorum. |
(0010480) zzBAYRAM TEBER 2014-03-24 13:53 |
Merhabalar; Akis kart okuyucu'ya girip sertifikaların ekran görüntüsünü gönderebilir misiniz? İyi çalışmalar.. |
(0010483) yusufolgun 2014-03-24 13:59 |
Merhaba, gönderdim. |
(0010491) zzBAYRAM TEBER 2014-03-24 15:17 |
Merhabalar; Ekranda işaretlediğimiz numaranın da sertifika bilgilerini daha önce anlattığımız şekilde ekleyebilir misiniz? İyi çalışmalar.. |
(0010523) yusufolgun 2014-03-24 16:30 |
onu da ekledim. bilginize. |
(0010534) zzBAYRAM TEBER 2014-03-24 16:53 |
Merhabalar; Resmi değil sertifika bilgilerini ekleyiniz. (örnek a1.cer, a2.cer gibi) İyi çalışmalar.. |
(0010542) yusufolgun 2014-03-24 17:03 |
Merhaba, ekledim. bilginize. |
(0010566) zzBAYRAM TEBER 2014-03-25 08:48 |
Merhabalar; Ekran görüntülerinde de görüldüğü üzere imzanızda hata var. E-imzanız hatalı üretilmiş. Ekran görüntüleri ile birlikte (bizim ve sizin eklediğiniz) kamuSM'ye başvurunuz. Hata:(erenEt1.png ve erenEt2.png de gösterildiği gibi USER adlı sertifika üretilmiş 172c1112-e9f9-4266-b282-37ed81539b94.cer adlı sertifikanın olmaması gerekiyordu.) İyi çalışmalar.. |