Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0050612E-FATURAe-Fatura GİB Portal YöntemiHerkese Açık2016-12-19 11:582017-02-23 10:50
Bildirenharunsahin 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0050612: E-Portal Ökc Bilgisi Bölümü Hakkında
SoruE-Portal yöntemini kullanan e-fatura mükellefiyiz. Aynı zamanda yazar kasa kullanmaktayız. E-portal da ökc bilgisi bölümünü hangi durumlarda ve nasıl kullanmamız gerektiği hakkında bilgilerinizi rica ederiz.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0088445)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2017-01-19 15:52

YNÖKC Bilgi fişi bilgilerini portalde girmeniz teknik olarak zorunlu değildir. Ancak YNÖKC kullanan e-fatura mükelleflerinin mevzuatsal olarak bilgi fişi bilgilerini efaturada ilgili alanlara doldurmaları gerekmektedir.

ÖKC Bilgisine (Fiş tip'e) bir şey yazarsanız diğer alanları da isteyecektir. ÖKC Bilgisine hiç bir şey yazmazsanız hata vermeyecektir.

 Ancak mevzuatsal olarak YNÖKC kullanan e-fatura kayıtlı kullanıcıları bilgi fişlerinde bulunan Tarih, Fiş No, Z No, YN ÖKC Seri No bilgilerinin fatura üzerine yazacaktır.


Powered by Mantis Bugtracker