Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0004926E-FATURAe-Fatura Entegrasyon YöntemiHerkese Açık2014-02-18 15:102014-03-24 10:48
Bildirensalih_aydin 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0004926: İskonto Oranı Satır Bazında Olmalı
SoruFaturanın temel elemanları arasında (UBL TR yapısında) olan İskonto/Artırım bilgisi (AllowanceCharge)toplam bazda yer alıyor. Oysa bir faturada birden fazla iskonto oranı yer alabiliyor. İskonto/Artıtım bilgisi invoice ve invoiceLine da bulunacak şekilde birden fazla iskonto Oranı, Nedeni, Tutarı olacak şekilde bir yapı değişikliği olabilir mi ? Aksi takdirde bir faturada sadece tek bir ikonto oranı belirtiyoruz. Farklı iskonto oranlarının toplam tutarını gösteriyor ve oranı hatalı göstermiş oluyoruz.

Saygılarımla,
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamakta olup sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0009528)
zzILKNUR AYHAN
2014-03-12 17:11

Sayın İlgili,
Portal kullanıcılarının bir kalem bazında birden fazla iskonto göstermesi mevcut sistemde mümkün değildir. Portalda fatura yükleme sistemi kullanarak fatura da birden fazla iskonto alanını kullanabilirsiniz. Bir diğer yol ise yöntem değişikliği yaparak "entegrasyon yöntemi" veya "özel entegratör aracılığı" ile uygulamayı kullanmaktır. Bu iki yöntem de yazılımsal olarak fatura da istediğiniz alanları kullanmak mümkündür. Daha detaylı bilgi için www.efatura.gov.tr sitesinden kılavuzlarımızı inceleyebilirsiniz.

İyi çalışmalar.


Powered by Mantis Bugtracker