Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0004650E-FATURAe-Fatura Entegrasyon YöntemiHerkese Açık2014-02-12 17:142019-01-17 14:19
BildirenArupMuhendislik 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0004650: Bilgi işlem merkezi yurt dışında olan firma
SoruMerhabalar,

Bizim bilgi işlem merkezimiz yurt dışında bulunmaktadır.Mali Mühür sertifikasının yuklü oldugucip ve ACS 38T USB dongle aldık. İkinci adım olarak zannedersem TEst sistemi için entegrasyon formunu doldurmamız mı gerekiyor? Ve bu formu doldururken,bilgi işlemimiz yurt dışında oldugundan, nasıl bir yol izlememiz gerekiyor. Burda yeralan gönderici birim bilgilerinin ( web servis uç noktası, sunucu ip adresi, istemci ip adresi) ve posta kutusu bilgilerinin ( web servis uç noktası, sunucu ip adresi, istemci ip adresi) nasıl doldurulacağı noktasında bize yardımcı olunmasını rica ederiz.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamakta olup sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0007878)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2014-02-21 17:16
güncelleme tarihi: 2015-02-16 11:22

Merhabalar,

421 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile; bilgi işlem sistemi yurt dışından yönetilen mükelleflerin elektronik fatura uygulamasından entegrasyon yöntemiyle yararlanma konusundaki durumları yapacakları başvuru üzerine Başkanlıkça değerlendirilerek elektronik fatura gönderip almalarına izin verilebilecektir.

Kurumunuzun bilgi işlem sisteminin yurt dışında hangi lokasyondan veya lokasyonlardan yönetildiğini ve bilgi işlem sisteminin neden Türkiye’den yönetilmediğine ilişkin bilgi ve belgeler ile birlikte durumu açıklayan bir dilekçeyi Gelir İdaresi Başkanlığı Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı (33.Müdürlük) Yeni Ziraat Mahallesi Etlik Cad. No: 16 06110 Dışkapı / ANKARA (posta veya kargo yoluyla) adresine iletmeniz durumunda başvurunuz değerlendirilecektir.

Ancak öncelikle www.efatura.gov.tr internet adresinde açıklanan şekilde e-Fatura Uygulamasına başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

“SORULARI GÖRÜNTÜLE” sayfasındaki “ARA/Filtrele” bölümünden arama yapabilirsiniz. Bu şekilde soru sormaksızın çözüme çok daha hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar.



Powered by Mantis Bugtracker