Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0004314E-FATURAe-Fatura TebliğleriHerkese Açık2014-02-07 09:572017-01-04 13:05
Bildirenerkanatesli 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0004314: E fatura kapsamında olan bir şirketin kısmi bölünme yolu ile kurduğu yeni şirketin e fatura kapsmaında olup olmayacağı
Sorumevzuattaki şartları taşıdığı için e fatura kapsamında giren bir AŞ'nin KVK'nun kısmi bölünme hükümleri çerçevesinde üretim tesislerinin bir kısmını yeni bir AŞ'ye ayni sermaye olarak koyması halinde, kısmi bölünme yolu ile yeni kurulan bu şirketin e fatura düzenleme zorunluluğunda olup olmayacağı hakkında tereddüt hasıl olmuştur.
Görüşümüz kısmi bölünme yolu ile yeni kurulan bu şirketin e fatura düzenleme zorunluluğunda olup olmadığının, bu şirket özelinde değerlendirilmesidir.Yani bölünen şirketin e fatura düzenleme zorunda olmasının, kısmi bölünme yolu ile yeni kurulan bu şirketin e fatura düzenleme zorunda olması sonucunu doğurmayacağıdır. Kısmi bölünme yolu ile yeni kurulan bu şirketin e fatura düzenleme zorunluluğu şartlarını bizatihi kendisi taşıdığı zaman e fatura kapsamına gireceği tabidir.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamakta olup sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0006259)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2014-02-10 12:07

Konuyla ilgili mevzuat birimlerinden ayrıntılı bilgi talep edebilirsiniz ya da özelge talep ederek gerekli cevabı alabilirsiniz.


Powered by Mantis Bugtracker