Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0004158E-FATURAe-Fatura Mali Mühür / E-İmzaHerkese Açık2014-02-05 11:522014-02-17 11:16
Bildirenemrect 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0004158: mali mühür değişimi (ünvan değişikliği)
SoruMevcut e-mührümüzde şirketimizin eski resmi ünvanı geçerliydi, yeni mühür talep ettik (2 adet), yeni ünvanımız ile başvurduk. Mühürler elimize ulaştı, aktivasyonlarını yaptık geçen hafta. Tekrar online entegrasyon formunu da yeni mühürle doldurup imzalayıp ilettik.

Konuyla ilgili 2 sorumuz olacak:

1- Eski ünvanlı mührü iptal mi edelim bu durumda ? nasıl bir süreç izlemeliyiz ? dilekçe ile gelirler idaresine akıllı kartı iade mi etmeliyiz ?

2- Bir de yeni gelen 2 mühür vardı ikisiyle de imzalayıp doldurmamız mı lazım bu formu ? yoksa bir tanesiyle imzalayıp iletmemiz yeterli mi ? (biz yeni gelen 2 mühür tek bir tanesiyle imzalayıp ilettik online başvuru formunu)


Teşekkürler,
İyi Çalışmalar.
Ek Bilgi* Bire bir entegrasyon ile çalışıyoruz. özel entegratör yok arada.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamakta olup sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0006678)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2014-02-12 15:54

Mali mühürün geçerli olacağı süre TÜBİTAK aracılığı ile öğrenileceği gibi, geçerli olduğu süre içerisinde mali mühürün iptal edilmesi zorunluluğu bulunmamakta olup iptali istenirse TÜBİTAK 'a yapılacak başvuru ile iptal işlemi gerçekleştirilebilir. bir firma için bir asıl bir yedek olmak üzere iki mali mühür başvurusu yapıldıysa bir tanesi ile başvurunuzu imzalamanız yeterlidir.


Powered by Mantis Bugtracker