Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0003362E-FATURAe-Fatura Teknik SorularHerkese Açık2014-01-21 14:532014-01-29 15:55
Bildirenekok 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0003362: başkasının faturası bize kesildi
SoruTürk telekom, başka bir firmaya keseceği faturayı, vergi kimlik numarasını yanlış girmek sureti ile bize kesmiş. Fatura bize ait değil, başka bir firmaya kesilmiş. Temel fatura olduğundan dolayı kabul etmeme gibi bir şansım da yok. Ne yapmamız gerekiyor. İade faturası kesemeyiz. Kesersek bizim muhasebe kayıtlarımıza yansır. Felanca firmanın telekom faturası neden benim muhasebe kayıtlarımı girip çıksınki.? Kaldı ki Telekom aynı hatayı devam ederse herkesin faturası başkasına gidecek. Benim faturamı başkasına göndermediğini nereden bileceğim... Sisteminiz bu problemi kaldıramıyor. Fatura keserken firma ismi ile vergi numarasını eşleştirmiyor demekki. Şimdi biz ne yapmalıyız.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamakta olup sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0005247)
zzADEM YILMAZ
2014-01-29 15:55

Bahsetmiş olduğunuz konu Başkanlığımızın sisteminden kaynaklanmamaktadır. Faturanın yanlış kesilmesi gönderici tarafından dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Size gelen faturanın iade faturası düzenleyerek gönderebilirsiniz ki bunun muhasebe kayıtlarınıza yansımış olması size ekstra bir yasal yükümlülük getirmeyecektir. Eğer muhasebeleştirmek istemiyorsanız da harici yollarla size gelen temel faturaya itiraz edebilirsiniz. Türk Ticaret Kanunun da temel faturanın itiraz şekilleri belirtilmiştir. Buna göre söz konusu faturaya örneğin noter kanalıyla itiraz edebilirsiniz.


Powered by Mantis Bugtracker