Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0003274E-FATURAe-Fatura Teknik SorularHerkese Açık2014-01-20 15:502015-08-10 14:58
BildirenABDURRAHMAN AKER 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0003274: Fatura Ölçü Birimleri
SoruBİRİM EŞLEŞTİRMEDE ÖLÇÜ BİRİMİ (DZ) DÜZİNE OLAN KARŞILIĞI ULUSLARARASI ÖLÇÜ BİRİM KODU BULUNMAMAKTADIR.
PROĞRAMCIMIZA BU KONUYU İLETTİĞİMİZ ZAMAN BİZE VERDİĞİ CEVAP BUNUN GİB TARAFINDAN GİRİLDİKTEN SONRA EKLEYEBİLECEKLERİNİ SÖYLEMEKTEDİRLER.BU KONUDA YARDIMCI OLUNMASINI RİCA EDERİZ.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamakta olup sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0004304)
zzTUGBA KASIKCI
2014-01-20 16:25
güncelleme tarihi: 2015-08-10 14:58

Merhaba,

Ölçü birimleri UBL-TR standartlarına göre kullanılmaktadır. UBL'de bulunmayan birimler kullanılamaz. UBL'de bulunup UBL-TR'de bulunmayan ve kullanmak istediğiniz birimler varsa bunları (UBL'deki krşılıklarıyla birlikte) dilekçenizde yazarak dilekçenizi Gelir İdaresi Başkanlığı Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı (33.Müdürlük) Yeni Ziraat Mahallesi Etlik Cad. No: 16 06110 Dışkapı/ANKARA adresine posta veya kargo yoluyla gönderiniz. Durum UBL-TR'nin yeni sürümünde değerlendirilebilir.

- Portal yöntemini kullanıyorsanız portal üzerinde oluşturduğunuz faturalarda sadece portaldeki ölçü birimleri kullanılmaktadır.
- Fatura yükleme modülü ile portal yöntemini, entegrasyon yöntemini ya da özel entegrasyon yöntemini kullanıyorsanız oluşturduğunuz faturalarda UBL-TR'nin izin verdiği ölçüde istediğiniz ölçü birimini kullanılabilirsiniz. Ancak fatura XML'i ile görünümü (XSLT) uyumlu olmalıdır. Gönderdiğiniz faturada XSLT yoksa portalde ve e-Fatura Görüntüleyici programında varsayılan XSLT ile görüntüleme yapabilirsiniz. Yalnız bu durumda gönderici varsayılan XSLT'de yer almayan alanları kullanmışsa bu alanlar (mesela portalde yer almayan birim fiyatlar) E-Fatura Görüntüleyici'de görüntülenemez.

XML dosyaları içinde görüntüleme amacı ile kullanılacak olan XSLT tanımı mutlaka bulunmalıdır. Bu nedenle kendi XSLT'nizi oluşturarak XML ile birlikte gönderiniz.



Powered by Mantis Bugtracker