Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0032024E-FATURAe-Fatura Özel EntegrasyonHerkese Açık2015-12-17 14:112015-12-17 17:04
BildirenEksimet 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0032024: İhracat Özel Entegrasyon
SoruSayın Yetkili,
01.01.2016 Tarihinde e-fatura sistemine dahil olacağız.İhracat yapan bir firmayız ve 1 ay önce tüm başvurularımızı yaptık.Başvuru yapmadan önce ihracat yapan firmalar faturalarını kağıt ortamında kesmeye devam edecekti,fakat sitenizde bunun ile ilgili bir taslak görüyorum bu nezaman kesinleşicektir önlemlerimizi şimdiden almamız gerekiyor.
Firmamız ayda ortalama 10 ihracat faturası kestiği için başvurumuzu E-fatura portalı olarak seçmiştik fakat taslağınızı okuduğum zaman faturayı biz direk veremiyoruz özel entegrasyon firması ile anlaşma yapmamızı istiyorsunuz.Bu durumda Benim e-fatura sisteminde özel entegrasyona geçmem için ne yapmam gerekiyor ilk başvurumu iptalmi etmeliyim.Bu taslak tam anlamıyla nezaman yürürlüğe girecektir.Tüm bunlar bir muallakta olduğu için firmamızın zor durumda kalmasını istemeyiz.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0055104)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2015-12-17 17:04

ihracat faturalarının efaturada düzenlenip gönderilmesi portal yöntemi üzerinde olamamaktadır. bunun için entegrasyon ya da özel entegrasyon yöntemlerinden biri kullanılmalıdır. özel entegrasyon yöntemine geçmek için efatura.gov.tr adresimizde tarafımızca ilan edilen özel entegratörlerden biri ile anlaşarak bir özel hukuk sözleşmesi yapabilirsiniz. bu durumda başkanlığımıza bir yöntem değişikliği dilekçesi vermeniz gerekir.

ihracat faturaları için 454 sıra no.lu vuk genel tebliğindeki sürenin ertelenmesi gündemdedir.


Powered by Mantis Bugtracker