Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0030448E-ARSIVe-Arşiv MevzuatıHerkese Açık2015-12-03 12:352015-12-03 16:53
Bildirenbsekercelik 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0030448: İnternet satışı hakkında
SoruMerhaba

- E-Arşiv teknik kılavuzunun 22.sayfasında “İzin alan mükellefler ve özel entegratörler internet üzerinden yapılan satışlar için sadece bu satışlara özgü,diğer satışlardan ayrı birim kod ve kodları belirleyerek fatura numarası yapısında kullanmalıdır.” şeklinde bir ifade var. Buradan internet üzerinden yapılan satışlar için faturaların ayrı bir seri numarasının olması gerektiğini anlıyoruz.

- Hotellerimizde internet üzerinden otel konaklama hizmeti satıldığında; fatura internet üzerinden kesilmiyor. Fatura konaklama sonrası otelden çıkış sırasında düzenleniyor. Ve çıkış işlemi sırasında düzenelenen bu faturada misafirin internetten satınalmadığı, konaklaması boyunca otelde yaptığı harcamalar da yer alıyor. Çok az durumda misafir konaklama dışında bir harcama yapmamış da olabilir.

- Bu durumda fatura içinde internet üzerinden satılmış bir hizmet kalemi varsa ayrı bir seri numarası mı üretmek gerekiyor? Takdir edersiniz ki bunun takibi oldukça zor olacaktır.

- Veya fatura internet üzerinden düzenlenmediği için ayrı bir seriye gerek olmayacak mı?
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARI
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0052484)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2015-12-03 16:53

Merhaba;

Mal ve hizmetlerin sipariş ve satın alma süreçlerinin tamamının internet
üzerinden gerçekleştirilen satışlar için ayrı birim kodlu faturalar oluşturmalısınız. Sürecin tamamı internet üzerinden gerçekleştirilmiyorsa ayrı birim kodlu e-arşiv fatura oluşturmanıza gerek bulunmamaktadır.

İyi günler...


Powered by Mantis Bugtracker