Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0029220E-ARSIVe-Arşiv MevzuatıHerkese Açık2015-11-17 09:382015-11-19 15:32
Bildirensinanogurlu 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0029220: B2B sistemim ödeme almıyor ve yeni kullanıcı kaydı yapmıyorum. Yine de e-Arşiv uygulamasına geçmeli miyim?
Soru0027515'nolu soruda belirtilen sisteme çok benzer bir sistem kullanıyoruz. Kullandığımız sistem halka açık bir konumda değil, sadece kendi şubelerimizin firma içindeki iş yükünü azaltmak ve sadece sipariş girişi için B2B sistemi kullanıyoruz. Bu sayfa halka açık bir sistem de değil, hiçbir web sayfasında linki de bulunmamakta. Sisteme müşteriler istemiş olsalar da kayıt olarak kendi başlarına dahil olamamaktadırlar. B2B programı firmamız yetkilileri tarafından kurularak lisans verilmektedir. Perakende satışımız da bulunmamakta toptan satışımız var sadece. Tahsilatımızı da sanal pos üzerinden yapmıyoruz. Verilen siparişe istinaden faturalar farklı fiyat ve miktarlardan da kesilebiliyor. B2B sisteminden fatura kesimimiz de bulunmuyor.
Yine de "internet üzerinden satış" yapan firmalar kategorisine giriyormuyum ve e-Arşiv uygulamasına geçmelimiyim?
Ek BilgiKullandığım bu sistem Netsis bağlantılı çalışıyor ve kesilen irsaliye ve fatura görüntüleri de bulunmuyor. Sadece kapatılan siparişe istinaden takip amaçlı fatura numarası verilebiliyor ve siparişe istinaden birden fazla fatura kesilirse sadece birisini yazabiliyor.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARI
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0050629)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2015-11-19 15:32

Merhaba;

Gerçekleştirdiğiniz faaliyetin 'internet üzerinden yapılan satış olup olmadığı' hususunu (35 numaralı) Elektronik Ticaretin İzlenmesi ve Ödeme Sistemleri Müdürlüğüne yazıyla başvurarak ya da e-ticaret@gelirler.gov.tr adresine e-posta göndererek bilgi alabilirsiniz.

İyi çalışmalar...


Powered by Mantis Bugtracker