Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0028424E-DEFTER(Kategori Yok)Herkese Açık2015-11-03 18:312015-11-12 11:29
BildirenSUKRUOZCAN 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0028424: BANKA KAYDI HK.
SoruMerhaba,
e-Defter uygulama Kılavuzunda ''Banka İşlemlerine İstinaden Açıklama'' kısmının 2.paragrafında;
''Eğer bankaya ait işlemler dekont bazında tek tek muhasebeleştirilemiyorsa, bu banka işlemleri günlük olarak, banka banka
ayrıştırmak koşuluyla, her bir bankadan yapılan işlemler birer muhasebe fişinde işlenebilir. e-Defterde bu kayda esas belge
olarak muhasebe fişi gösterilebilir. Bu muhasebe fişi e-defter uygulamasında belge tipi “other” ve belge açıklaması
“Muhasebe Fişi” olarak kaydı yapılır ve fişin numarası ve tarihi girilir'' diyor.
Ancak ''muhasebeleştirilemiyorsa'' sözcüğü nasıl algılanmalıdır ? bu ihtiyari bir durum mudur ? örneğin şirketimizde toplu ödeme işlemleri oluyor 50-60 bazen 100-200 adet kadar, dekont istediğimizde de bankadan da temin edebiliyoruz ancak tek tek dekont muhasebeleştirme işlemi fazla iş yükü oluyor,bu işlemleri tek muhasebe fişinde ''muhasebe fişi'' olarak kaydedebilirmiyiz.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0049689)
SUKRUOZCAN
2015-11-11 17:38

LÜTFEN SORUMUZU CEVAPLAR MISINIZ..
(0049742)
SELMA CETIN CELIK
2015-11-12 11:29

Sayın İlgili,
   Banka işlemlerine ait dekontların tek tek muhasebe kaydının yapılması esas olmakla birlikte sözkonusu belgelerin bu şekilde muhasebe kaydı yapılmasının güçlüğü gözönünde bulundurulduğundan herbir bankadan yapılan işlemler birer muhasebe fişinde işlenebilir. Bu durumda, e-defterde kayda esas teşkil eden belge "muhasebe fişi" olacaktır. edefter kaydında belge tipi "other" belge açıklaması ise "muhasebe fişi"şeklinde olup, Muhasebe fişinin tarih ve numarasının girilmesi gerektiği tabiidir.


Powered by Mantis Bugtracker