Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0028109E-DEFTER(Kategori Yok)Herkese Açık2015-10-29 11:182015-11-20 14:25
BildirenOZGURLER 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0028109: E defterde zaman damgası
SoruMerhaba

E defterimizi zaman damgası kullanmadan gibe yükleyip beratımızı aldığımız takdirde zaman damgasına ihtiyacımız olmuyor değil mi.

E defteri yükleyememe durumunda zaman damgasına ihtiyaç duyuyoruz değil mi

teşekkürler
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0050774)
SELMA CETIN CELIK
2015-11-20 14:25

Sayın İlgili,
 Zaman Damgasının amacı şudur: GİB e-Defter sisteminde bir sorun oluşması sonucu yasal süreler dahilinde yüklenmeye çalışılan beratların GİB e-Defter uygulamasına yüklenememesi durumunda, bu beratlara zaman damgası eklenmelidir. GİB sisteminde oluşan sorun giderildiğinde zaman damgalı saklanan berat GİB e-Defter uygulamasına yüklenmeli ve GİB imzalı berat indirilmelidir. Yasal sürelerde beratı oluşturduğunuzun anlaşılması açısından zaman damgalı berat ispat aracı olarak kullanılabilecektir.

Ancak GİB in sisteminde bir sorun olmamasına rağmen yasal süresi içinde GİB e-Defter uygulamasına yüklenmeyen beratların zaman damgasıyla imzalanması mükellef tarafından ispat aracı olarak kullanılamaz. Yani beratları yasal süresi içinde edefter uygulamasına yüklemezseniz yaptırıma tabi tutulursunuz.

  İyi çalışmalar.


Powered by Mantis Bugtracker