Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0026950E-ARSIVe-Arşiv MevzuatıHerkese Açık2015-10-12 15:382015-10-12 16:33
BildirenTASAR 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0026950: İnternet Satışında E.Arşiv uygulamasına ilişkin e-ticaret@gelirler.gov.tr adresine yönlendirilen sorular hakkında
SoruForm sayfasında , İnternet üzerinden yapılan satışlara ilişkin sorulan bazı sorulara ;".....faaliyetin 'internet üzerinden yapılan satış olup olmadığı' hususunu (35 numaralı) Elektronik Ticaretin İzlenmesi ve Ödeme Sistemleri Müdürlüğüne yazıyla başvurarak ya da e-ticaret@gelirler.gov.tr adresine e-posta göndererek bilgi alabilirsiniz" şeklinde geçiştirici cevaplar verilmektedir.
Bu soruların bazıları, numaraları ve konuları itibariyle aşağıda özetlenmiştir,
23194; Yemek Sepeti üzerinden internet sitesi üzerinden alınan siparişlerin E.Arşiv sistemine tabi olunacakmı ?
26634 ; İnternet üzerinde işlem yapan Borsa Aracı kurum, esas faaliyeti dışında arızi olarak Demirbaş Satışı v.b nedenlerle düzenlediği faturalardan dolayı E.Arşiv sistemine tabi olacak mı ?
26682; Başka firma tarafından kurulan internet sitesi üzerinden firmamız ürünlerinin satışı halinde E.Arşiv sistemine tabi olunacakmı ?
26611; Test amaçlı kurulmuş ve müşteri uygulaması henüz başlamamış İnternet sitesinin varlığı halinde E.Arşiv sistemine tabi olunacakmı ?
23712; Otel Web sitesi üzerinde Online Rezervasyon işlemi yapılması halinde E.Arşiv sistemine tabi olunacakmı ?
23191; Turizm amaçlı faaliyet gösteren başka internet siteleri üzerinden otel rezervasyonu yapılması halinde E.Arşiv sistemine tabi olunacak mı?
Yukarıda belirtilen bu sorular özel nitelikli olmayıp, çok sayıda internet sitesini kullanarak; sipariş alan, rezervasyon yapan mükellefi ve meslek mensuplarının ilgilendiren genel nitelikli sorulardır. Bu kapsamda İnternet sitesi üzerinde e-ticaret yapan mükelleflere ve meslek mensuplarına e-ticaret-@gelirler.gov.tr adresi üzerinden verilmiş cevapların bilgilendirme amaçlı olarak form sayfasında paylaşılması veya e-ticaret@gelirler.gov.tr adresi üzerinden bağlantı kurularak ilan edilmesi form sayfasının kullanılış amacına uygun olacaktır.
Ayrıca İnternet sitesi üzerinden yapılan ticari işlemlerin, Teklif, Sipariş, Rezervasyon ve Avans Tahsilatı, ödeme koşulunun olup olmaması yönünden değerlendirilerek yapılan işlemin, internet üzerinden yapılan satış olup olmadığı hususunun açık bir şekilde Tebliğ veya Sirkülerle belirlenmesi gerekir.
Diğer taraftan E-Arşiv kapsamına girecek İnternet Üzerindeki satışların veya İnternet Sitesi E.Ticaret uygulamalarının nitelikleri ve mahiyetleri itibariyle örneklerle yayınlanacak bir Tebliğ veya Sirkülerle uygulamaya yön verecek şekilde açıklanmasında yarar vardır.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARI
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0046288)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2015-10-12 16:32

Merhaba;

Kullanmakta olduğumuz e-arşiv forum sitesi genel itibariyle e-arşiv uygulaması dahilinde çıkabilecek sorunlara, uygulama dahilinde oluşabilecek teknik sıkıntılara yardımcı olmak amacıyla oluşturulmuştur.
Bu forum sitesi e-arşiv uygulamasına dahil olması ya da olmaması gereken durumları belirlemeye yetkili değildir. E-arşiv uygulamasına dahil olup olmamanız gerektiğine firmaların özel durum ve işlemlerini sorgulayarak, gerektiğinde firma yetkililerinden ek bilgi isteyerek karar verecek merci Elektronik Ticaretin İzlenmesi ve Ödeme Sistemleri Müdürlüğü'dür. Bu nedenle sorularınız ilgili müdürlüğe yönlendirilmiştir.

İyi günler...


Powered by Mantis Bugtracker