Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0025936E-FATURAe-Fatura TebliğleriHerkese Açık2015-09-10 10:262015-10-15 22:36
BildirenHARTEK 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0025936: E-Fatura listesinde olmayan firmaya fatura kesmek.
Soruİlgili tebliğde "e-fatura mükellefi olmayan firmalara basılı fatura kesilmeye devam edileceği" bildiriliyor. Ancak sorum şu, istek dahilinde e-fatura müşterisi olmayan bir firmaya e-fatura kesimi yapılamaz mı? Örneğin Turkcell, vodafon gibi gsm firmaları e-fatura mükellefi olmadığımız halde basılı fatura göndermiyorlar! Bu nasıl oluyor bilgi alabilir miyiz?
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0044439)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2015-09-11 14:37

Merhaba,

Sorunuzun birinci bölümü ile ilgili Tebliğ maddesi,

 VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ
(SIRA NO: 397)
(05.03.2010 Tarih ve 27512 Sayılı Resmi Gazete)

3. Genel Olarak e-Fatura

(433 Sıra Nolu VUK GT ile Değişen Paragraf) Elektronik fatura uygulamasına kayıtlı mükelleflerin birbirlerine sattıkları mallar ve ifa ettikleri hizmetler için düzenledikleri faturaları 1/4/2014 tarihinden itibaren elektronik fatura olarak göndermeleri ve almaları zorunludur. Elektronik fatura uygulamasına kayıtlı olan mükellefler kayıtlı olmayan mükelleflere yaptıkları mal teslimi ve hizmet ifası için genel hükümler çerçevesinde kağıt fatura düzenlemeye devam edeceklerdir.

Turkcell ve vodafondan gelen faturalar için ise ilgili tebliğ,

VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO:433)’NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SIRA NO: 443)

7. Tebliğin “7.1 397 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile Getirilen e-Fatura Uygulamasına Kayıtlı Olmayan Mükelleflere Faturanın Teslimi” bölümü aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“e-Fatura Uygulamasına kayıtlı olmayan mükelleflere e-Arşiv Uygulaması kapsamında düzenlenen faturanın kâğıt ortamında teslim edilmesi esastır. Ancak e-arşiv Uygulaması kapsamında düzenlenen faturalar, alıcısının talebi doğrultusunda ve www.efatura.gov.tr internet adresinde yayımlanan e-fatura format ve standardının kullanılması ve de söz konusu faturanın basılabilir görüntüsünün eklenmesi koşuluyla e-fatura uygulamasına kayıtlı olmayan mükelleflere elektronik ortamda da iletilebilecektir.

İyi çalışmalar.....


Powered by Mantis Bugtracker