Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0024972E-ARSIVe-Arşiv MevzuatıHerkese Açık2015-08-06 11:292015-10-07 17:28
Bildirenmvezir 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0024972: E-arşiv faturalarının bildirilmesi
SoruFirma olarak e-arşiv kullanmaya başladığımızda e-fatura abonesi olmayan diğer ticari işletmelere kestiğimiz faturaların firmalara bildireceğimiz nüshalarının çıktılarının maliye onaylı matbu fatura olması zorunluğu var mı ? Kullanmakta olduğunuz programların ürettiği pdf çıktılarını baskı alıp ıslak imza ile firmalara bildirmemiz yeterli olacakmıdır.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARI
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0044814)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2015-09-18 11:10
güncelleme tarihi: 2015-10-07 17:28

Merhaba;

433 seri numaralı VUK Genel Tebliği;

7. Madde

Elektronik ortamda oluşturulan faturanın kâğıt ortamında teslimi halinde baskı işlemi mükellefin kendisi tarafından yapılabilir. İsteyen mükellefler baskı işini anlaşmalı matbaa işletmelerine veya özel entegratörlere de yaptırabilir. Bu durumda anlaşmalı matbaa işletmeleri veya özel entegratörler tarafından Başkanlığa herhangi bir bildirim yapılmaz.

7.1 397 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile Getirilen e-Fatura Uygulamasına Kayıtlı Olmayan Mükelleflere Faturanın Teslimi
E-Fatura Uygulamasından yararlanma hakkı olup henüz kayıtlı olmayan mükelleflere e-arşiv Uygulaması kapsamında düzenlenen fatura kâğıt ortamında teslim edilir. Bu kapsamda, alıcısına malın yanında kâğıt olarak verilen fatura, irsaliyeli fatura yerine kullanılabilir. Ancak bu imkândan yararlanabilmek için faturanın, malın teslimi anında düzenlenmesi ve “İrsaliye yerine geçer.” ifadesinin yazılması zorunludur. Dolayısıyla vergi uygulamaları bakımından faturada imzanın bulunması zorunlu olmakla beraber, faturanın şekil ve nizamına ilişkin esaslara riayet edilmek şartıyla, düzenleme tarihinde imzaya yetkili olanın imzasının notere tasdik ettirilip basım sırasında fatura üzerine yazdırılmak suretiyle faturanın (hazır imzalı olarak) kullanılabilmesi mümkündür.

İyi çalışmalar...



Powered by Mantis Bugtracker