Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0024705E-FATURA[Tüm Projeler] GenelHerkese Açık2015-07-27 11:552016-01-01 15:53
Bildirenvisal61 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0024705: İrsaliyesine
SoruE-faturayı ürünün yanında çıktı alıp müşteriye verebilir miyiz? E fatura üzerine irsaliye yerine geçer ibaresi yazıp saat ve tarihi belirtip kaşeleyip satış anında müşteriye ürün ile birlikte verebilirmiyiz. E fatura bu şekilde irsaliye yerine geçermi? yoksa sevk irsaliyesi mi düzenlememiz gerekir. bu soruma bir türlü cevap alamadım. Teşekkür ederim.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0042053)
zzMEHMET PEKER
2015-07-28 11:18

Sayın ilgili,
 
397 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile Getirilen e-Fatura Uygulamasına Kayıtlı Mükellefler Arasında Yapılan Satışlar e-Fatura Uygulamasına kayıtlı kullanıcılara düzenlenecek elektronik faturada, düzenleme tarihi yanında düzenleme zamanının da saat ve dakika olarak gösterilmesi halinde elektronik faturanın kâğıt çıktısı irsaliye yerine geçer. Söz konusu kâğıt çıktıya “İrsaliye yerine geçer.” ifadesinin yazılması ve kâğıt çıktının satıcı veya yetkilisi tarafından imzalanması zorunludur. Ancak bu imkândan yararlanabilmek için elektronik faturanın malın teslimi anında düzenlenmesi gerekir.

Hizmet ifasına konu e-faturanın satış anında düzenlenmesi halinde, söz konusu kâğıt çıktının talep eden müşteriye verilmesi zorunludur.
Yukarıdaki şartları yerine getirmeniz halinde özel bir izin almanıza gerek yoktur.
İyi çalışmalar


Powered by Mantis Bugtracker