Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0023909E-ARSIV[Tüm Projeler] GenelHerkese Açık2015-06-17 15:162016-02-26 09:46
Bildirenbahartipioglu 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0023909: harcama Belgeleri Yönetmeliği Ve E-fatura
SoruMerhaba, Harcama Belgeleri yönetmeliğine göre kurum olarak yapacağımız ödemelerde faturanın aslı olmadan ödeme yapılamıyor.Bazı firmalardan elektronik ortamda düzenlenmiş olarak e-fatura geliyor veya e-arşiv faturaları geliyor. bu durumda faturanın ödenebilmesi için harcama belgeleri yönetmeliğinde yapılmış herhangi bir değişiklik yok. usul olarak neye göre ödeme yapmamız gerekir? e-arşiv faturaların sistemde kayıtlı olup olmadığını anlayabilmek için sisteme sorgu yapıyoruz ancak sanırım 30 gün içinde sisteme yükleme yapıldığı için "fatura sistemde kayıtlı değildir" bilgisi dönüyor. faturaları 30 gün beklemeden nasıl ödeyebiliriz?
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0067329)

2016-02-26 09:45

Merhaba,

e-Arşiv Faturalar sorgulama ekranında kayıtlı olarak görünmesi için ilgili faturaların GİB e raporlanması gerekmektedir. e-Arşiv Faturalara ait raporlar en geç takip eden ayın 15. günü saat 24:00 a kadar yapılabilmektedir. e-Arşiv Fatura düzenleyenler e-Arşiv raporlarını teknik olarak bölümler halinde olmak üzere bir kaç defada veya daha erken tarihlerde GİB e aktarabilirler.


Powered by Mantis Bugtracker