Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0022611E-FATURAe-Fatura DiğerHerkese Açık2015-04-30 11:052015-05-04 10:52
BildirenHUSEYIN OZDEMIR 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0022611: ELEKTRONİK UÇAK BİLETLERİ
SoruİNTERNETTEN ALINAN ELEKTRONİK UÇAK BİLETLERİ (SUN EKSPRES, PEGASUS VS. GİBİ) FATURA YERİNE GEÇEN EVRAKLARDIR ANCAK E FATURA OLARAK KULLANILABİLİRMİ VE EĞER BUNLAR E FATURA OLARAK KULLANILABİLİYOR İSE BUNLARLA İLGİLİ ARŞİVLEME İŞLEMİ NASIL YAPILACAKTIR. ÇÜNKÜ BU TÜR ALINAN BİLETLERDE PDF OLARAK ÜRETİLEN KAĞIT ÇIKTISINDAN BAŞKA ARŞİVLENEBİLECEK BİR XML VEYA ZIP DOSYASI ÜRETİLMEMEKTEDİR.
SAYGILARIMLA.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0036626)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2015-05-04 10:50

E-biletler e-fatura değildir.Ayrıca size hava yolu firmaları bilet bedeli üzerinden e-fatura düzenlerlerse ancak bu durumda e-fatura dan bahsedebiliriz.Zaten hava yolu e-bilet tebliği henüz yayınlanmadığı için eski tebliğe göre hava yolu firmaları ister e-bilet ister kağıt bilet düzenleyebiliyorlar.Ancak bilet elektronik olarak da düzenlense kağıt olarak da düzenlense e-fatura değildir.Bu anlamda arşivleme tamamen sizin sorumluluğunuzdadır.


Powered by Mantis Bugtracker