Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0021911E-FATURAe-Fatura TebliğleriHerkese Açık2015-04-10 17:332015-04-14 16:20
Bildirenadada 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0021911: 421 No.lu VUK Genel Tebliğinde Değişiklik
SoruYürürlülükten kaldıran maddeye istinaden soruyorum. Elektronik fatura mükellefiyim. karşı tarafta elektronik fatura mükellefi. şehven bana kağıt fatura düzenledi. (yürürlükten kaldırılan maddeye istinaden)bu faurayı kabul etmek zorundamıyım.
tşk.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0035844)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2015-04-14 16:10

Hayır.421 sıra nolu Vergi Usul Kanununda değişiklik yapan 448 sıra nolu Vergi Usul Kanununda yürürlükten kaldırılan madde belirtilmiştir.Ancak 397 sıra nolu Vergi Usul Kanununda değişiklik yapan 447 sıra nolu Vergi Usul kanununa bakarsanız şöyle bir ifade geçer 'Elektronik fatura uygulamasına dâhil olan mükelleflerin elektronik fatura uygulamasına kayıtlı olan diğer mükelleflere düzenleyecekleri faturaların elektronik fatura olması zorunludur. Bu zorunluluğa uymayan mükellefler hakkında Vergi Usul Kanununda öngörülen cezai hükümler uygulanacaktır.Elektronik fatura uygulamasına dâhil olan mükelleflerin, elektronik fatura uygulamasına kayıtlı olan diğer mükellefler tarafından gönderilen elektronik faturaları almaları zorunludur. Bu zorunluluğa uymayan mükellefler hakkında Vergi Usul Kanununun ilgili hükümlerinde belirtilen fatura almayan mükelleflere tatbik olunan cezai hükümlerin uygulanacağı tabiidir.Sonuç olarak iki kayıtlı kullanıcı birbirlerine e-fatura düzenlemek zorundadır.Ancak düzenlemezlerse eski tebliğde olduğu gibi 'hiç düzenlenmemiş' sayılmayacaklar, ancak yeni tebliğde belirtildiği gibi bu durumda her iki tarafa da vergi usulun ilgili cezaları kesilecektir.


Powered by Mantis Bugtracker