Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0021531E-FATURAe-Fatura TebliğleriHerkese Açık2015-04-01 16:332015-04-02 11:51
Bildirenozlem topuz 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0021531: Yöntem Değişikliğinden Sonra GİB Portal'inden Gönderilemeyen Faturaların Yeni Sisteme Aktarılması
SoruBir firmamız 18/03 de entegratörlüğümüze geçti. 30/03 tarihine kadar GIB portale giden fatura gönderdi.Faturalar GIB PostaKutusunda kaldı.PK değişikliğinden karşı frmaya gitemdi. 60 kadar faturayı GIB portalden alıp, kendi entegratörlüğümüze nasıl alırız?
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0035126)
zzTUGBA KASIKCI
2015-04-02 11:49

Merhaba,

Firma yöntem değişikliği sonrasında GİB-Portalini kullanmamalıydı. Etiket değişikliği olduğu için göndericinin faturaları alıcısına ulaşmaz, 1181 hatası alır.

Normalde fatura XML'leri GİB-Portalindeki Arşiv bölümünden indirilebilmektedir. Ancak hatalı faturanın 1 ay süreyle arşive alınması engellenmektedir. Bu nedenle portaldeki bu hatalı faturaların kullanıcının bilgisayarına indirilerek yeni sistemine aktarılması yakın zamanda mümkün olamayacaktır.

İki durum söz konusudur. Kullanıcı GİB-Portalinde faturalarını
1. "Fatura oluştur" bölümünden oluştururarak gönderdiyse gönderim zamanından itibaren 1 ay içerisinde faturaların yeni sistem aktarılması mümkün olamayacaktır. İstenilirse bu faturalar aynı fatura numarası ve içerik ile yeni sistemde oluşturularak gönderilebilir.
2. "Yükleme Araçları" bölümünden yükleyerek gönderdiyse bu faturaların XML'leri zaten GİB-Portalinin dışında oluşturulmuş olduğundan portalden aktarılmasına gerek duyulmadan ilgili XML'ler yeni sisteme aktarılabilir.

İyi günler.


Powered by Mantis Bugtracker