Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0020769E-FATURAe-Fatura DiğerHerkese Açık2015-03-11 09:402015-03-12 10:18
BildirenINCEGUL 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0020769: E FATURA
SoruGÖNDERİLENLER DE ZARF BAZINDA LİSTELEME YAPTIĞIM ZAMAN LİSTE ALMIYOR İŞLEM YAPMIYOR.FATURA BAZINDA LİSTELEME YAPTIĞIM ZAMAN GÖNDERDİĞİM FATURALARIN LİSTELERİNİ GÖSTERİYOR
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0034026)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2015-03-12 10:18

GİB Portal yöntemini kullanıyorsanız, faturalar kaybolmaz. Taslaklarda ya da diğer ekranlarda farklı tarih aralıklarında bulunuyor olabilir. Faturalar Zarf Bazında Listeleme ekranında zarfın alınma/gönderilme zamanına göre listelenir. Taslaklarda, Fatura Bazında Listeleme ekranında ve Arşivde ise faturanın oluşturulma tarihine göre listelenir. Tarih aralığını değiştirdiğinizde (genişlettiğinizde) bu faturaları görebilirsiniz. Tüm ekranları kontrol ediniz.

Zarf bazında listeleme ekranında gördüğünüz tarih fatura tarihi değildir. Bu nedenle fatura tarihi zarf tarihinden farklıysa zarf ve fatura aynı tarih aralığında görünmez. Fatura tarihini tam olarak görebilmek için zarfın içindeki faturayı açıp fatura tarihine bakınız. Faturayı fatura bazında listeleme ekranında bu tarihi içeren aralıkta bulabilirsiniz. (birden fazla sayfaya bakmanız gerekebilir.)

Tüm ekranları tarih aralığının başlangıcını örneğin 2013 tarihine çekip arattığınızda hala göremezseniz Yeniden Aç düğmesi ile bu soruyu tekrar açıp vergi kimlik numaranızı ve bulmaya çalıştığınız fatura numaralarını yazınız.

Şu an için faturalar kaybolmamaktadır. Ancak bu konuyla ilgili olarak 387 numaralı sorunun cevabına da bakmalısınız.

İyi çalışmalar.


Powered by Mantis Bugtracker