Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0019264E-FATURAe-Fatura DiğerHerkese Açık2015-01-19 14:372015-02-25 11:53
BildirenAlperAsrav 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0019264: Red edilen e-fatura ile ilgili
SoruMerhabalar diğer soruları inceledim fakat bizimkine örnek teşkil edecek bir soru bulamadığım için bu başlığı açıyorum.
Temmuz ayına kesilen bir faturamız var ve bu fatura alıcı tarafından red edilmiş. Muhasebeci arkadaşlar bunun kaydını resmi muhasebe tarafına yani fatura ile ilgili mahsup fişini kayıt etmiş ve faturanın red edildiğini daha yeni görmüşler bu konu ile ilgili ne yapabiliriz?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0033299)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2015-02-25 11:51

TTK derki;8 gün içinde red edilmeyen faturalar kabul hükmündedir.Dolayısıyla bu red cevabı faturanın size gönderildiği tarihten itibaren 8 gün içinde geldiyse doğru bir reddir.O zaman muhasebe kaıtlarından ilgili faturayı çıkarıp yeni faturayı alıcısına gönderip, yeni faturayı kayıtlarınıza kaydetmelisiniz.Ancak 8 günden sonra gelen reddi kabul etmeyip kabul hükmündeymiş gibi muhasebe kayıtlarınıza işleme hakkınız var.Bu sizin tercihinizdir.Bu anlamda alıcı firmaylada iletişime geçmelisiniz.


Powered by Mantis Bugtracker