Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0019047E-DEFTER[Tüm Projeler] GenelHerkese Açık2015-01-13 18:562015-01-16 15:40
BildirenSEDAT38 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0019047: E-Fatura ve E-Defter Sorular
SoruMerhaba, e-fatura zorunluluğunda değiliz fakat çalıştığımız firma bizi e-faturaya geçmemiz için kısa bir süre verdi bende başvurumu yaptım. Kafamı karıştıran birkaç soru var
1-) E-Fatura sistemine kayıt yaptırınca otomatikmen e-defter kullanmammı gerekecek yoksa normal noterden tasdik ettirdiğimiz deftere mi kayıt yapacağız ve bize gelen ve giden e-faturaları eskiden olduğu alış ve satış olarak mı kayıt edeceğim.
2-) Aynı firma ile çalışan bir firmamız daha var o yeni işe başladığından dolayı İşletme Defteri tutuyor yıl içerisinde Bilanço usulüne göre defter tasdik ettirmem mi gerekecek.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0031241)
zzEMRE YENIARAS
2015-01-16 15:40

1 e-Faturaya başvuru yapmanız durumunda e-defter uygulamasına da başvurmuş sayılmazsınız. e-Defter uygulamasına geçmek istiyorsanız başvuru yapmanız gerekmektedir. Gelen ve giden e-faturaların kayıt usulunde eskiye göre bir değişiklik bulunmamaktadır.
2 e-Defter uygulamasından bilanço esasına göre defter tutan mükellefler yararlanıyor. Eğer işletme defteri tutuyorsa e-defter uygulamasından yararlanamaz.


Powered by Mantis Bugtracker