Anonim | Giriş | Yeni Bir Hesap Aç | 2025-04-21 20:25 +03 |
Tüm Projeler | E-ARSIV | E-DEFTER | E-FATURA | E-İRSALİYE | E-MM | E-SMM | OKC | STANDART KODLU FATURA |
Soru Detaylarını Görüntüle [ Cevaplara Git ] | [ Yazdır ] | |||||||
Soru Numarası | Proje | Kategori | Durumu Görüntüle | Soruluş Zamanı | Son Güncelleme | |||
0010680 | E-FATURA | e-Fatura Tebliğleri | Herkese Açık | 2014-05-09 12:50 | 2014-05-09 16:47 | |||
Bildiren | SERDEM3535 | |||||||
Durum | cevaplanmış | Çözüm | cevaplandı | |||||
Konu | 0010680: HARİCİ YOLLARDAN İADE EDİLE FATURANIN MUHASEBE KAYDI | |||||||
Soru | Bir müşterimize kestiğimiz fatura; Harici yollardan geri iade edildi. Mamullerde geri geldi.İçinde bulunduğumuz vergi döneminden daha eski faturalar da var. Bu durumda özellikle geçmiş dönem faturaları için: atacağımız güncel muhasebe kaydı "Sağlam İade" yani İade Faturası kesilmiş gibi mamulleri stoklarıma almam doğru olur mu? Veya başka önerisi olan olabilir mi | |||||||
Etiketler | Hiçbir etiketi yok. | |||||||
ÖNEMLİ UYARI | Bu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir. | |||||||
Eklenen Dosyalar | ||||||||
|
|
(0016812) SERDEM3535 2014-05-09 14:28 |
a) Harici iade edilen temel faturayı ve geçmiş ay için ters kayıt yapmıyorum. Güncel faturaları gününde geçmiş faturaları takip eden ayın 1. günün de iade olarak alıyorum. Ve mamullerimi stoklarıma ekliyorum b) Harici iade edilen temel faturalardan Güncel faturaları gününde geçmiş faturaları takip eden ayın 1. günün de TERS KAYDEDİYORUM. A VEYA B Hangi türlü uygulama yapmam daha doğru olacaktır. |
(0016860) zzEMRE YENIARAS 2014-05-09 16:34 |
E-fatura şubesi teknik bir şubedir. Muhasabe kayıtlarının nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiyi YMM, Mali Müşavirlerinizden ya da GİB nın muhasebe kayıtları ile ilgili şubesinden öğrenebilirsiniz. |