Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0068343OKC[Tüm Projeler] GenelHerkese Açık2018-09-07 15:022019-08-25 20:07
Bildirenzafer_akca 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0068343: ÖKC yazarkasa günlük z raporlarının bildirimi
Sorupetrol pompalarındaki yazarkasalar bilindiği üzere yeni nesil yazarkasa değiller. bizim 6 adet pompa yazarkasamız var.bu yazarkasaların z raporlarını bildireceğimiz mi. bildireceksek günlük mü bildireceğiz. ay bitince önceki ayı mı bildireceğiz.
iyi çalışmalar..
Etiketlerhttps://volkanyilmaz.com.tr, https://wolkanca.com.tr, https://www.testone.com.tr, Kalibrasyon Laboratuvarı, testone.com.tr
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0115621)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2018-09-10 14:52

Bildirim, esas itibariyle genel olarak perakende işletmelerindeki ESKİ NESİL ÖKC lerle ilgili olup, akaryakıt istasyonlarında akaryakıt pompalarına bağlanan ÖKC’lere yönelik bulunmamaktadır. Akaryakıt istasyonlarındaki ÖKC’lere ait (market bölümlerindeki akaryakıt dışındaki mal ve hizmetlerin satışında kullanılan ÖKC’ler hariç) aylık mali rapor bildirimi, Başkanlıkça özel bir düzenleme yapılıp duyurulmadığı sürece, yapılmayacaktır.

Ancak Benzin istasyonlarının Market bölümlerinde kullanılan ve Pompalara bağlı ÖKC’lerin dışında ayrı bir ÖKC var ise bu ÖKC’lerden gerçekleştirilen günlük satışlara ait mali bilgileri ( Aylık dönem ve ÖKC bazında olmak üzere Toplam Satış Tutarı ile Toplam KDV Tutarı bilgilerini) GİB’e iletilmesi gerekmektedir.

Bununla ilgili olarak aşağıdaki internet adresinde detaylı açıklamalar yapılmıştır.

https://ynokc.gib.gov.tr/UploadedFiles/Files/Basvuru_ve_Bildirimlere_Iliskin_ve_Usul_ve_Esaslar_Teknik_Kilavuzu_Surum_2_0_310720108.pdf [^]


Powered by Mantis Bugtracker