Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0003836E-FATURAe-Fatura Teknik SorularHerkese Açık2014-01-29 12:052014-02-11 08:55
Bildirenmaliisler 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0003836: HATALI KESİLEN FATURA
SoruMüşterimize kestiğimiz KDV'siz düzenlenen bir faturada yer alması gereken not :"3065 Sayılı KDV Kanununun 17'inci Maddesinin 4 Numaralı Fıkrasının G Bendi Gereği KDV'siz Düzenlenmiştir." notu eklenmeden gönderildi. Faturada eksik olan bu not yüzünden faturayı tekrar düzenlemek istiyoruz. Müşterimizden iade faturası kesmesini istedik. Henüz mühürleri ulaşmadığından müşterimiz e-fatura düzenleyemiyor. Dolayısıyla iade faturasını elle düzenleyecekler. Biz de bunu müteakip tekrar e-fatura düzenleyeceğiz. Yalnız, ortada fiili bir malzeme iadesi yok. Yeni düzenleyeceğimiz faturada orijinal irsaliye bilgilerini mi girmeliyiz? Orijinal irsaliye tarihlerini girersek , aradaki tarihlerde başka faturalar da kesildiğinden, irsaliye ile fatura arasında 7 günden fazla bir fark olacak. Yani, yeni faturaya yeni irsaliye mi kesilmesi (fiili iade yok), yoksa orijinal irsaliye tarihlerini 7 günlük süreyi aşmasına rağmen girelim mi?
Etiketleriade faturası, irsaliye
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamakta olup sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0006337)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2014-02-10 17:16

karşı tarafın size kestiği iade faturasına istinaden sizin de tekrar yeni bir fatura oluşturarak yeni bir irsaliye kesmeniz ve faturaya yeni irsaliye bilgilerini girmeniz gerekmektedir.


Powered by Mantis Bugtracker