Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0000038E-FATURAe-Fatura TebliğleriHerkese Açık2013-12-06 17:342021-09-28 00:54
BildirenaaHAKAN AYTEKIN 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0000038: E-Fatura Sisteminde Yöntem Değişikliği Yapmak Mümkün Mü?
Sorue-Fatura uygulamasındaki yöntemimi daha sonra değiştirebilir miyim? Özel entegratörümü değiştirdiğim takdirde bildirimde bulunmam gerekiyor mu?
Etiketler"e fatura", 3483, başvuru, değiş, https://volkanyilmaz.com.tr, https://wolkanca.com.tr, https://www.testone.com.tr, Kalibrasyon Laboratuvarı, seç, testone.com.tr, yöntem
ÖNEMLİ UYARI
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler
ile ilgili 0000463cevaplanmışzzADEM YILMAZ Ceza Bedeli 

-  Cevap
(0000026)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2013-12-06 17:53
güncelleme tarihi: 2019-09-17 15:33

Merhaba,

1. E-Fatura başvurusu sırasında yanlış yöntemi seçtiyseniz 3483 numaralı sorunun cevabına göre işlem yapabilirsiniz.

2. Kayıtlı Kullanıcılar arasında yer almakta ve E-Fatura sistemini kullanmaktaysanız mevcut yönteminizi aşağıdaki bilgiler doğrultusunda değiştirebilirsiniz.

- Portal yönteminden Entegrasyon yöntemine geçmek istiyorsanız;
 http://www.efatura.gov.tr/entegrasyonislemleri.html [^] linkinden test tanım formu ve BİS raporu yüklenmelidir. Sonrasında entegrasyon testlerini tamamlayarak sonucunu efatura@gelirler.gov.tr adresine göndermelidirler. Test kontrolünün başarılı olmasının sonucunda test onayı verilecektir. Mükelleflerin canlı tanım formunu yüklemelerinin ardından e-fatura sistemine dâhil edileceklerdir.

- Portal yönteminden Özel entegrasyon yöntemine geçmek istiyorsanız

Özel Entegratörler Listesinde yer alan özel entegratörlerden birisi (ya da birkaçı) ile anlaşabilir. Özel entegratörünün kullanıcıyı e-fatura sistemine dâhil ettiği andan itibaren mükellef e-Fatura sistemini Özel Entegratör Bilgi İşlem Sistemi üzerinden üzerinden kullanılmaya başlanılmaktadır.

Entegrasyon yönteminden;

- GİB-Portal yöntemine geçmek istiyorsanız

Talebinizin belirtildiği dilekçenizi kaşeli ve imzalı olarak Başkanlığımıza göndermeniz gerekmektedir. Başkanlığın yapacağı işlemle birlikte entegrasyon yetkiniz kaldırılacak ve GİB-Portaliniz açılacaktır. Tekrar entegrasyon sistemine geçmek istemeniz halinde entegrasyon testlerini tekrarlamanız gerekecektir.

- Özel entegrasyon yöntemine geçmek istiyorsanız

Mükellef Özel Entegratörler Listesinde yer alan özel entegratörlerden birisi (ya da birkaçı) ile anlaşabilir. Özel entegratörünün kullanıcıyı e-fatura sistemine dâhil ettiği andan itibaren mükellef e-Fatura sistemini Özel Entegratör Bilgi İşlem Sistemi üzerinden kullanılmaya başlanılmaktadır. Tekrar entegrasyon sistemine geçmek istemeniz halinde entegrasyon testlerini tekrarlamanız gerekecektir.

Özel entegrasyon yönteminden;

- GİB-Portal yöntemine geçmek istiyorsanız

Özel entegratörünüz hesabınızı kapattıktan sonra birkaç saat içerisinde GİB-Portaliniz otomatik olarak açılacaktır. Başkanlığa ayrıca bir bildirimde bulunmanıza gerek yoktur.

- Entegrasyon yöntemine geçmek istiyorsanız
Öncelikle, http://www.efatura.gov.tr/entegrasyonislemleri.html [^] linkinden test tanım formu ve BİS raporu yüklenmelidir. Sonrasında entegrasyon testlerini tamamlayarak sonucunu efatura@gelirler.gov.tr adresine göndermelidirler. Test kontrolünün başarılı olmasının sonucunda test onayı verilecektir.
Testlerin tamamlanmasının ardından özel entegratörünüz hesabınızı kapatmalıdır. Sonrasında canlı tanım formunu yüklemeniz gerekmektedir. (aradaki süre içerisinde GİB-Portalinin otomatik olarak açılması söz konusu olabileceğinden işlem çabuk bir şekilde tamamlanmalıdır. GİB-Portalinin açılması durumunda bu hesaba düşen faturalar teknik olarak geçerli olacağından, ilgili faturaların 350 numaralı sorunun cevabına göre bilgisayara indirilerek diğer faturalarla birlikte arşivlenmesi gerekmektedir.)
 Canlı tanım formunu yüklemelerinin ardından e-fatura sistemine dâhil edileceklerdir.

Özel entegratörünüzü değiştirmeniz halinde Başkanlığa ayrıca bir bildirimde bulunmanıza gerek yoktur.

Dilekçenin gönderileceği adres ;

Gelir İdaresi Başkanlığı Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı (33.Müdürlük) Yeni Ziraat Mahallesi Etlik Cad. No: 16 06110 Dışkapı/ANKARA



Powered by Mantis Bugtracker