Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0003437E-FATURAe-Fatura TebliğleriHerkese Açık2014-01-22 13:222014-01-22 16:10
Bildirenmhtpk 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0003437: e-fatura kullanıcısı olmayan mükellefe portal açılması sonucu kesilen e-fatura
Soru     04/01/2014 Tarihinde e-portal kullanıcısı olarak gözüken müşterimize elektronik ortamda fatura düzenledik. Fakat daha sonra müşteri, başvurmadığı halde portalda kullanıcı olarak gözüktüğünü ve daha sonra hesabın silindiği bilgisini GİB'den öğrenmiştir.
     Kullanıcı listesinde gözüktüğü için bizim göndermiş olduğumuz elektronik faturanın durumu ne olacaktır?
     Yapılacak işlemle ilgili olarak tarafımıza bilgi verilmesini rica ederiz.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamakta olup sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0004549)
zzADEM YILMAZ
2014-01-22 16:10

Elektronik fatura uygulamasına başvuruda bulunmayan mükelleflerin portal hesaplarının açılması gibi bire durum söz konusu değildir. Ancak başvuruda bulunup daha sonra zorunluluk kapsamında olmadıklarından dolayı başvurularını iptal ettiren mükelleflerimiz bulunmaktadır. Söz konusu mükellef kayıtlı kullanıcılar listesinde yayınlandığı dönemde sizin düzenlemiş olduğunuz elektronik fatura geçerli bir fatura olup sizin tarafınızdan yapılabilecek bir şey bulunmamaktadır. Faturayı düzenlediğiniz ilgili firma portal hesabını kapatmadan önce hesabındaki faturaları arşivlemeli ve daha sonrasında hesap kapatma işlemini gerçekleştirmeliydi. Siz düzenlemiş olduğunuz elektronik fatura geçerli bir fatura olduğundan beyan edebilir ve kayıtlarınıza alabilirsiniz.


Powered by Mantis Bugtracker