Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0003422E-FATURAe-Fatura TebliğleriHerkese Açık2014-01-22 11:032014-01-22 16:15
Bildirencemile_karaaslan 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0003422: E FATURA ONAY VE İPTALİ HAKKINDA
Sorufirmamız posta telgraf teşkilatına e fatura kesti. Ancak kurum özel durum nedeni ile e fatura kullanmayacakmış. bizim faturamız şu anda onların sisteminde onlar sistemi kullanmıyor. ben faturamı nasıl iptal edeceğim, sistemden geri çekme gibi bir şey var mı?
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamakta olup sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0004551)
zzADEM YILMAZ
2014-01-22 16:15

Sistemden geri çekme veya faturayı iptal etme gibi bir durum söz konusu değildir. Siz söz konusu kurum kayıtlı kullanıcı iken faturanızı onaylayıp gönderdiyseniz ve ilgili firmaya ulaştıysa bu geçerli bir fatura olup bunu iptal edemezsiniz. İlgili kurumun sistemden bu faturayı iade faturası ile size geri göndermesi ve sonrasında sizin tekrardan kağıt fatura ile yeniden göndermeniz gerekir. Bu aşamada aslında sizin tarafınızdan yapılabilecek hiçbir işlem bulunmamaktadır. Söz konusu firma her ne sebeple olursa olsun sistemi kullanmayacak ise ya gerekçeli sebebiyle hesabını kapattıracak veya kendisine gelen tüm elektronik faturaları kabul edecek. Çünkü firmaların kendilerine gelen elektronik faturaları kabul etme zorunlulukları bulunmaktadır.


Powered by Mantis Bugtracker