Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0025616E-FATURAe-Fatura DiğerHerkese Açık2015-08-31 15:582020-02-04 15:59
Bildirenkomposan 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0025616: E-Fatura Mükelleflerinde Şirket Birleşmeleri
SoruMerhaba
iki firmamız aktif olarak çalışmaktadır. Firmalarımızda birincisi 2014 yılından itibaren e-fatura ve e-defter mükellefidir. ikinci firmamız ise 2016 yılından itibaren e-fatura mükellefi olacak. Bu iki firmayı ilk firma üzerinde birleştirmek istiyoruz. E-fatura açısından ikinci firmamız açısından ne yapmamız gerekli ve birleşme öncesinde gerekli başvuruları vs. yapmamız gerekli midir? konu hakkında ayrıntılı bilgiye ihtiyacımız vardır. Saygılar.
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0043806)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2015-09-01 11:46
güncelleme tarihi: 2020-02-04 15:59

Sayın İlgili,
509 sıra no.lu VUK genel Tebliğinde "Bu Tebliğ kapsamında elektronik fatura ve elektronik defter uygulamasına geçme zorunluluğu getirilen mükellefler; tam bölünme, birleşme (devralma şeklinde birleşme ve yeni kuruluş şeklinde birleşme) veya tür (nev'i) değişikliğine gitmeleri halinde devrolunan veya birleşilen tüzel kişi mükellefler ile tam bölünme veya tür (nev'i) değişikliği sonucunda ortaya çıkan yeni tüzel kişi mükellefler de e-Fatura uygulamasına geçmek ve elektronik defter tutmak zorundadır. Bu durumda uygulamalara geçme süresi hiçbir koşulda işlemin ticaret siciline tescil tarihini izleyen ayın başından itibaren 3 ayı geçemez." şeklinde açıklama bulunmaktadır.

Bu doğrultuda firmalarınızın birleşme tarihlerinizi göz önünde bulundurarak söz konusu e-fatura ve e-defter uygulamasına başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Bilginize.



Powered by Mantis Bugtracker