Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0001794E-FATURAe-Fatura Entegrasyon YöntemiHerkese Açık2014-01-04 16:162014-01-28 11:00
Bildirensemih_yazici 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0001794: E-Fatura Mükelleflerinin GİB Servisinden Çekerken Farkedilen Durum
SoruMerhabalar,

yazmış olduğumuz bir toplu işlem ile hergün sisteme kayıt olan e-fatura mükelleflerini Sistem Entegratörü firması aracılığıyla GİB'den çekiyoruz. e-Fatura mükelleflerinin tamamını her defasında çekmemek için, en son hangi tarihte listeyi çekmişsek, o tarih ve sonrasında olan mükellefleri sistemimize çekiyoruz.

Bildiğiniz üzere entegrasyonu tamamlamayan mükelleflerin GİB Portal hesapları hangi yöntemi seçmiş olurlarsa olsunlar 01 Ocak 2014 itibariyle açıldı ve e-fatura mükellefleri listesinde görünmeye başladılar. Daha sonra firmalar entegrasyon tamamlandıkça Sistem entegratörü üzerinden GİB'e bilgi vermeye başladılar. Bu bilgi verme sonucunda sanırım aynı mükellefin Takma Adı değişerek listede tekrar yer almaya başlıyor ve eski kaydı siliniyor.

Bu açıklamalar ışığında e-fatura mükellefleri listesinin tarihe göre değil de, her zaman tüm liste şeklinde mi çekilerek muhafaza edilmesi gerekiyor. Çünkü daha önce e-fatura listesinde yayınlanmış bir mükellef ileriki tarihlerde eski kaydı silinerek yeni tarihli olarak görünebiliyor.

Sizin bu konudaki yorumunuz nedir?
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamakta olup sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0004976)
zzILKNUR GUR
2014-01-28 10:37

kayıtlı kullanıcılar listesinde etiket, ünvan değişiklikleri olabileceği için listenin tamamıyla çekilip güncellenmesi gerekmektedir.


Powered by Mantis Bugtracker