Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0001404E-FATURAe-Fatura Entegrasyon YöntemiHerkese Açık2013-12-31 09:372020-07-29 09:55
Bildirenmehmetbaki 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0001404: Entegrasyona geçiş aşamaları
SoruMerhabalar,
Çalıştığım firma için önce GİB portal seçneği ile e-fatura kullanıcısı olmak için başvurduk.
Fatura sayılarında olabilecek artışı da göz önünde tutarak (500+ ft.) özel entegratör kullanmaya karara vrdik fakat son olarak bunun bize yıllık maliyetlerini de düşünerek, kendi sistemimizi kurarak ENTEGRASYON sistemini kullanmakta karar kıldık.
Sorum şu,
Bize hem merkez, hem de s.b. için mali mühür başvurusunda bulunduğumuz için 2 adet mali mühür(tübitaktan) geldi.Bununla beraber etiketlerde geldi.Fakat o zaman başvurumuz özel entegratör şeklindeydi.Şimdi biz testlerimizi tamamladık ve tam olarak ENTEGRASYON kullanımına geçiş için sistemimiz hazır.Biz daha önceki etiketlerimizi mi kullanacağız yoksa ENTEGRASYON kullanıcıları için yeni bir etiket tanımlanacak mı? yada kısaca süreç ne olmalı neler yapmalıyız..çok karışık bir durum..
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamakta olup sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0009705)
Gelir İdaresi Başkanlığı
2014-03-14 10:50
güncelleme tarihi: 2016-01-19 11:04

Merhaba,

e-Fatura Uygulamasında kullanmakta olduğunuz Mali Mühürler merkez ünvanı adına üretilmektedir. Şube adına almış olduğunuz Mali Mühür içeriğinde de merkez unvanı yer almaktadır.

www.efatura.gov.tr internet adresinden entegrasyon işlemlerine giriş yaparak online BİS Raporunu ve Test Tanım Formunu (canlı ortamda kullanılan IP'lerden FARKLI IP'lerle) yükleyip şifrenizi alarak testlerinize başlayabilirsiniz. Sonrasında etiket bilgileriniz oluşacaktır. Entegrasyon Test Planına göre testlerinizi tamamladığınızda efatura@gelirler.gov.tr mail adresine test bitirme tarihini ve 0 kdv'li zarf ID' yi iletiniz(bu aşamadan önce test danışmanı ataması yapılmamaktadır). İlgili kontrollerin ardından tarafınıza dönüş yapılacaktır.

Grup şirketi olarak entegrasyon yöntemiyle e-Fatura Uygulamasından yararlanmak istiyorsanız 60, 14013 ve 14988 numaralı soruların cevabına bakınız. (Test kontrolünde grup şirketi olarak entegrasyon yöntemiyle e-Fatura Uygulamasından yararlanmak istediğinizi belirtiniz.)

İyi günler.



Powered by Mantis Bugtracker