Gelir İdaresi Başkanlığı E-Fatura Forumu - E-FATURA
Soru Detaylarını Görüntüle
0007099E-FATURAe-Fatura Teknik SorularHerkese Açık2014-03-31 14:112014-03-31 14:19
SEMRA ILIK 
cevaplanmışcevaplandı 
Bu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamakta olup sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.
0007099: FATURA TEYİT
"faturanın alıcaya ulaşıp ulaşmadığını teyit alın uyarısı "durumunda faturayı müşteriye tekrar göndermemiz mi gerekiyor? tarafımızdan gönderilmiş fakat ulaşmamış ,bu durumda faturayı çıktı alıp müşteriye kendimiz mail yoluyla gönderirsek doğru olurmu?
mesela şubat ayında kesilmiş bir fatura ulaşmadı bizim bunu martta göndermemiz mümkün olmuyor..şimdiden tşkürler
Hiçbir etiketi yok.

Cevap
(0011087)
2014-03-31 14:18   
(güncelleme tarihi: 2014-03-31 14:19)
Bu konu ile ilgili olarak 4310 numaralı sorunun cevabına bakınız. Hata koduna göre faturanın tekrar gönderilmesi gerekebilir. Ancak öncesinde hata kodu görülmelidir. Göndericinin zarflarının durumlarını kontrol etmesi, alıcıya faturalarının ulaşıp ulaşmadığını takip etmesi gerekmektedir (süresi içerisinde).

E-Faturanın kağıt çıktısı, e-posta ile gönderilmesi, "Aslı Gibidir" yazılması vs. geçersizdir. Geçerli hali GİB üzerinden geçerek 1300 kodunu almış ve E-Fatura Görüntüleyici ile görüntülenebilen ve doğrulanabilen XML'idir.

Soru sormadan önce “SORULARI GÖRÜNTÜLE” sayfasındaki “ARA/Filtrele” bölümünden arama yapınız. Bu şekilde soru sormaksızın çözüme çok daha hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.