Gelir İdaresi Başkanlığı E-Fatura Forumu - E-FATURA
Soru Detaylarını Görüntüle
0005143E-FATURAe-Fatura TebliğleriHerkese Açık2014-02-21 09:002014-02-24 11:51
orhansen34 
cevaplanmışcevaplandı 
Bu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamakta olup sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.
0005143: E FATURAYA GEÇİŞ ZORUNLULUĞU
2011 Yılı içersinde satışlarımız 10.000.000 üzerindedir.Özel Tüketim kanunun ekli ııı listesinde belirten ürünleri ital eden firmadan 2011 yılı içersinde liste dışında olan gıda ve temizlik maddeleri (çay, şeker, sabun vb.) satın aldık listede belirtilen ürünlerden herhangi bir üründen alışımız yoktur. E faturaya geçme zorunluluğumuz varmıdır. Belirtilen tebliğde ııı nolu listedeki ürünleri alım yapanların geçtiğini anlıyorum.Fakat farklı bazı sitelerde ııı listede belirtilen ürünleri ithal edenlerden yapılan alışlarda muhteviyatı ne olursa olsun yani ne alırnırsa alınsın gıda ve temizlik maddeleride alınsa geçme zorunluluğu olarak belirtilmektedir.Bununla ilgili bilgi almak istiyorum
Hiçbir etiketi yok.

Cevap
(0007971)
2014-02-24 11:51   
Söz konusu listedeki mallardan alım yapmak şart değildir. İlgili tebliğ gayet açıktır. Söz konusu listedeki malları imal veya ithal edenlerden herhangi bir mal alışı yapmış olmanız yeterlidir. İlgili listedeki mallardan veya başka herhangi bir mal almanız olabilir.