Gelir İdaresi Başkanlığı E-Fatura Forumu - E-FATURA | |||||
Soru Detaylarını Görüntüle | |||||
Soru Numarası | Proje | Kategori | Durumu Görüntüle | Soruluş Zamanı | Son Güncelleme |
0003849 | E-FATURA | e-Fatura Teknik Sorular | Herkese Açık | 2014-01-29 14:46 | 2024-08-06 15:44 |
Bildiren | nazmikaya | ||||
Durum | cevaplanmış | Çözüm | cevaplandı | ||
ÖNEMLİ UYARI | Bu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamakta olup sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır. | ||||
Konu | 0003849: BEYANNAME YAPILDIKTAN SONRA RED CEVABI GELEN SATIŞ FATURALARI | ||||
Soru | 3588 NOLU SORUYA AŞAĞIDAKİ CEVAP VERİLMİŞTİR. "Sistem süresi içerisinde red veya kabul cevabı dönüşmemiş faturaları yasa gereği süresi dolunca kabul edilmiş olarak sayacaktır. süresinden sonra siz kabul edilmiş gibi işlem yapabilirsiniz. Ancak sistem süresinden sonra da red cevabı dönülmesine izin vermektedir." 1- "SÜRESİ DOLUNCA" BURADAKİ SÜRE FATURANIN KESİM TARİHİNDEN İTİBAREN 8 GÜNMÜDÜR 2- SÜRESİNDEN SONRA DA KARŞI TARAFA SİSTEM RED CEVABI DÖNÜLMESİNE İZİN VERMEKTEDİR DEMİŞSİNİZ. 31.01.2014 DE FATURAMI KESTİM, 24.02.2014 DEDE KDV BEYANIMI YAPIP BEYAN ETTİM. 25.02.2014'DE RED CEVABI GELDİ. BU DURUMDA NE YAPMAM GEREKİYOR.BU ARADA KARŞI TARAF İLE YAPILAN PROTOKOL GEREĞİ TEMEL FATURA KESEMİYORUM. | ||||
Ek Bilgi | |||||
Etiketler | Hiçbir etiketi yok. | ||||
İlişkiler | |||||
Eklenen Dosyalar |
Cevap | ||||
|
||||
|
|