Gelir İdaresi Başkanlığı E-Fatura Forumu - E-FATURA
Soru Detaylarını Görüntüle
0017219E-FATURAe-Fatura DiğerHerkese Açık2014-12-03 14:282014-12-17 16:00
tenatekstil 
cevaplanmışcevaplandı 
Bu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
0017219: FATURA TARİHİNİN E FATURA OLUŞTURMA TARİHİNDEN ESKİ OLMASI
FATURA TARİHİNİN GIB TARAFINDAN ESKİ TARİHE KESİLEBİLECEĞİNİ BELİRTMİŞSİNİZ . VUK İ ÖRNEK GÖSTERMİŞSİNİZ . SORUNUMUZ 06/11/YIL TARİHLİ BİR FATURA 03/12/YIL TARİHİNDE PORTALE DÜŞMEKTEDİR ,BURADA DA BİR SORUN YOK İŞLEYEBİLİYORUZ . BAŞIMIZA ŞU ANA KADAR GELMEDİ ANCAK TEMEL FATURA SENARYOSUNDA BU FATURANIN KESİM TARİHİ 06/10/YIL OLSA İDİ VE BEN BU FATURAYI PORTALDE 03/12/YIL TARİHİNDE ZARFLANMIŞ OLARAK ALSA İDİM NE YAPMAM GEREKİR Dİ . FATURA TEMEL FATURA RED EDEMİYORUM . KDV DÖNEMİM GEÇTİ İLGİLİ TARİHE İŞLEYEMİYORUM , TESLİM TARİHİNİ Mİ BAZ ALACAĞIM . BİLGİLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM .
Hiçbir etiketi yok.

Cevap
(0029074)
2014-12-17 11:22   
Kağıt fatura elektronik faturayla aynı yasal hükümlülüklere sahiptir. Ayrıca geriye dönük fatura teknik olarak gönderilebilir ama cezai sorumluluğu bulunmaktadır. Biz e-faturanın teknik şubesiyiz mevzuat için Vergi Usul şubelerinden VİMER(444 0 189) de yardım alabilirsiniz.