Gelir İdaresi Başkanlığı E-Fatura Forumu - E-FATURA
Soru Detaylarını Görüntüle
0016002E-FATURA[Tüm Projeler] GenelHerkese Açık2014-10-21 15:592014-10-22 10:26
selimselim 
cevaplanmışcevaplandı 
Bu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
0016002: IADE FATURASI HK.
Merhabalar,
E Fatura da İADE faturası düzenlerken, İADE ye konu olan fatura bilgileri alanına,(1 fatura ise) İade keseceğim faturanın numarasını yazıyorum ve faturayı kesip gönderiyorum.
Ancak, bir faturada, 4 faturaya birden İADE keserken;
İADE ye konu olan fatura bilgileri bölümüne; muhtelif yazıp, fatura notu kısmına da 1234-1235-1236-1237 numaralı faturalarınıza istinaden İADE bedeli şeklinde kesiyorum. Bu şekilde toplu iade kesmeye devam etsek sıkıntı olur mu?
Teşekkürler.
Selim

Hiçbir etiketi yok.

Cevap
(0026853)
2014-10-22 09:22   
Elektronik fatura yeni bir belge türü olmayıp kağıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahiptir. Kağıt faturada hangi işlemi yapıyorsanız o şekilde işlem tesis edebilirsiniz.İade edeceğiniz ürün/ürünler hangi faturaya istinaden geldiyse o fatura ile ilişkilendirilerek kesilmelidir. birden fazla ürün ayrı ayrı faturalarla geldiyse her ürün ait olduğu fatura ile ilişkilendirilerek iade faturası kesilmelidir. Ayrı ayrı faturalarla gelmiş ürünler tek iade faturası ile iade edilmemelidir.