Gelir İdaresi Başkanlığı E-Fatura Forumu - E-ARSIV
Soru Detaylarını Görüntüle
0012369E-ARSIV[Tüm Projeler] GenelHerkese Açık2014-06-11 14:262014-10-20 15:04
kmurat17 
cevaplanmışcevaplandı 
Bu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
0012369: Nihai tüketiciye e-fatura verilmesi
30 Aralık 2013 tarihinde yürürlülüğe giren 433 Sıra Numaralı VUK Genel Tebliğ nihai tüketecilere de elektronik fatura düzenleyebilme imkanını getirdi. Ancak http://www.efatura.gov.tr/sss.html [^] bölümünde şu an itibariyle e-fatura uygulaması ve EFKS kapsamında bu durum mümkün değildir denilmekte. Efatura test portalında da fatura kesebilmek için kayıtlı müşteri olması gerekmekte. Eticaret faaliyetinde olan işletmem için efatura kullanımı maliyet açısından avantaj sağlamakta ve efatura teknolojisinden istifade etmek istemekteyim. 11.06.2014 tarihi itibariyle bu mümkün müdür?
Hiçbir etiketi yok.

Cevap
(0026734)
2014-10-20 14:21   
Nihai tüketiciye gönderilecek faturaların elektronik ortamda düzenlenebilmesinin şartı Gelir İdaresi Başkanlığına başvuruda bulunup e-arşiv izni almış olmak veya e-arşiv izni almış özel entegratör bir firmayla anlaşmaktır.