Gelir İdaresi Başkanlığı E-Fatura Forumu - E-FATURA
Soru Detaylarını Görüntüle
0012174E-FATURAe-Fatura GİB Portal YöntemiHerkese Açık2014-06-05 18:562014-06-06 10:10
SERAP TORE 
cevaplanmışcevaplandı 
Bu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
0012174: FYS FATURA YÜKLEME SİSTEMİ
netsis muhasebe programımızdan fatura kesip e fatura zarfı oluşturup faturayı FYS sitemini kullanarak portala yükledim ama karşı tarafa göndermeden faturanın yanlış kesildiğini fark ettim. portala yüklemiş olduğum faturayı iptal ettim.
muhasebe programımızdan yanlış faturaları silip aynı fatura numaraları ile yeniden fatura oluşturdum. şimdi FYS ile sisteme yüklemeye çalıştığımda ..... nolu fatura sistemde mevcut diyor fatura yükleme yapamıyorum. yardımlarınızı bekliyorum. iyi çalışmalar
Hiçbir etiketi yok.

Cevap
(0019439)
2014-06-06 10:10   
Merhabalar,

Sisteme yükleme yapabilmeniz için farklı bir fatura numarası vermelisiniz. Yani seri takibi yapmalısınız(Portalda bu otomatik yapılmaktadır).

İbrazda serinin bozulmadığını göstermek için iptal ettiğiniz faturayı da saklamalısınız.

“SORULARI GÖRÜNTÜLE” sayfasındaki “ARA/Filtrele” bölümünden arama yapabilirsiniz. Bu şekilde soru sormaksızın çözüme çok daha hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar.