Gelir İdaresi Başkanlığı E-Fatura Forumu - E-FATURA
Soru Detaylarını Görüntüle
0011786E-FATURA[Tüm Projeler] GenelHerkese Açık2014-05-27 14:522014-07-07 13:52
hakanakgul 
cevaplanmışcevaplandı 
Bu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
0011786: E-TİCARET SİTELERİNE ÜYELİK DESTEĞİ
Değerli İlgili,
E-ticaret sitelerine üyelik desteği ile ilgili teşvik kapsamında Ekonomi Bakanlığı'na gönderilmesi gereken evraklar arasında site üyeliği faturasının aslı yer alması gerekmektedir.
Teşvik için Ekonomi Bakanlığı’na başvuran firmaların alımlarına dair faturalarının ibrazında “ıslak imzalı” olmaları gerekliliği bulunuyor.
Bu tür durumlarda e-faturaların ibrazı için nasıl bir yöntem kullanılmalıdır?
Saygılarımla,
Hakan AKGÜL
TUNAYLAR BASKÜL SAN. VE TİC. A.Ş.
e-ticaret, teşvik

Cevap
(0021697)
2014-07-07 12:59   
Söz konusu Kurum ve diğer Kamu Kurumları ile ilgili e-faturanın görüntülenmesini ve doğrulanmasını sağlayacak web servisler yakında hizmete girecektir. Web servisler hizmete girene tadar faturanın xml halini harici belleğe atarak ilgili kamu kurumunda www.efatura.gov.tr internet adresimizde yer alan fatura görüntüleyici ile açıp doğrulama yapılabilir.