Mantis Bug Tracker


Soru Detaylarını Görüntüle Cevaplara Git ] Yazdır ]
Soru NumarasıProjeKategoriDurumu GörüntüleSoruluş ZamanıSon Güncelleme
0009736E-FATURAe-Fatura Teknik SorularHerkese Açık2014-04-29 17:032015-12-23 11:49
BildirenAYSE DEMIROGLU 
DurumcevaplanmışÇözümcevaplandı 
Konu0009736: 2007:PAKET GÖNDERMEYE VE SORGULAMAYA YETKİNİZ GEÇİCİ OLARAK KALDIRILMIŞTIR.
SoruMerhaba,

Zarf gönderme ve sorgulama yaparken 2007:PAKET GÖNDERMEYE VE SORGULAMAYA YETKİNİZ GEÇİCİ OLARAK KALDIRILMIŞTIR. hatası almaktayız.

Yetkinin niye kaldırıldığını öğrenebilir miyiz? Bu konuda bize bilgilendirme de yapılmadı. Bir de bu hata sizin müdahaleniz ile mi yoksa sistem tarafından otomatik olarak mı kaldırılıyor?
EtiketlerHiçbir etiketi yok.
ÖNEMLİ UYARIBu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.
Eklenen Dosyalar

- İlişkiler

-  Cevap
(0015264)
zzTUGBA KASIKCI
2014-04-29 17:08
güncelleme tarihi: 2015-12-23 11:49

Fatura gönderim ve sorgulama yetkinizin kaldırılma (listeye alınma) nedenleri;
- Gereksiz/yanlış dönülen sistem yanıtları
- Gereksiz/yanlış dönülen uygulama yanıtları
- Gereksiz yere yapılan sorgulamalar
- Sisteminizde alınan hatalar (örneğin e-Fatura Uygulaması entegrasyon kullanıcılarına ait web servis adresine düzenli aralıklarla HTTP GET metodu ile bağlanmaya çalışmaktadır ve karşı uygulamanın sürekliliği (7*24 açık olma durumu) kontrol edilmektedir. Bu kontroller sonucunda tarafınızdan hata mesajı geliyor olabilir. Bu mesajı hangi durumlarda neden verdiğinizi kendi sisteminizi ve loglarınızı tarayarak bularak düzeltmelisiniz.)

- Entegrasyon yöntemini kullanıyorsanız hata detayı ve engellemenin başlangıç/bitiş zamanları daha önce sistem sorumlusu olarak bildirmiş olduğunuz e-posta adresine gitmiştir. Gitmediğini düşünüyorsanız (bunu belirterek, vergi kimlik numaranızı, unvanınızı ve zarf gönderiminde/sorgulamasında aldığınız hatayı içeren) yeni bir soru bildiriniz.
- Özel entegrasyon yöntemini kullanıyorsanız hata detayı ve engellemenin başlangıç/bitiş zamanları özel entegratörünüzün daha önce sistem sorumlusu olarak bildirmiş olduğunuz e-posta adresine gitmiştir. Gitmediğini düşünüyorsa (bunu belirterek, vergi kimlik numaranızı, unvanınızı ve zarf gönderiminde/sorgulamasında aldığınız hatayı içeren) yeni bir soru bildiriniz.

Sisteminizdeki bu sorunu bir an önce gidermeniz gerekmektedir(düzelttikten sonra engellemenin kaldırılmasını talep etmeyiniz çünkü engelleme e-postada belirtilen saatte otomatik olarak kalkacaktır.). Düzeltmemeniz halinde entegrasyon izniniz iptal edilerek GİB-Portaliniz açılır.

Listeye kullanıcılar otomatik olarak alındığından öncesinde herhangi bir uyarılma yapılması söz konusu değildir.

Hata yaparsanız listeye girebilirsiniz.

İyi çalışmalar.



Powered by Mantis Bugtracker